Glover Texeira: Adesanya už s Pereirou do ringu nechce, má zájem o lehčí soupeře

Alex Pereira vyzval po sestřelení Jiřího Procházky Israela Adesanyu k dokončení trilogie. Adesanya se na to moc netváří. Podle Pereirova kouče Glovera Texeiry se Novozélanďan bojí.     

Glover Texeira: Adesanya už s Pereirou do ringu nechce, má zájem o lehčí soupeře

Bydlím v jeho hlavě. Bez nájemného. Těmito slovy reagoval Israel Adesanya na výzvu Alexe Pereiry poté, co Brazilec na UFC295 zastavil Jiřího Procházku a řekl si o třetí zápas s “Last Stylebender.” Ten jej porazil v dubnu tohoto roku, knockoutem ve druhém kole a Poatanovi tento výsledek zjevně nedává spát. Brazilec se dokázal odrazit a po výhrách nad Janem Blachowiczem a Procházkou si vzal pás kategorie do 93 kilo, Adesanya naproti tomu přišel korunu ve střední váze, kde mu ji sundal Sean Strickland.

Pereirova dlouholetého tréninkového parťáka Glovera Teixeiru nicméně Adesanyův nezájem nepřekvapuje. Zvlášť vzhledem k tomu, že bijec s nigerijskými kořeny prohrál s Pereirou tři ze čtyř zápasů. V MMA i v kickboxu. "Nechci o tom pořád mluvit, protože by to někdy vyznělo, že mluvím sračky, a já takový nejsem, ale Adesanya s ním nechce zápasit," řekl Teixeira pro MMA Fighting. "Adesanya je teď ve skvělé pozici, má spoustu peněz. Neříkám, že se bojí. Kdyby nikdy nevyhrál pás, určitě by se posunul výš a bojoval by s Alexem o tento pás, ale on je na světové špičce, člověče. Myslíš, že se s ním utká? "Pravděpodobně teď chce víc speciálních zápasů, jednodušších chlapů, dodal Texeira. 

MMA Fighting situaci shrnuje s tím, že Adesanya nedávno naznačil plán, podle kterého si od MMA dá na nějaký čas pauzu, aby se případně vrátil do roku 2027. Podle Teixeiry je Pereira nicméně stále pro Adesanyu nejlukrativnějším soupeřem v celé UFC. "Je to zápas, který mu vynese nejvíc peněz," tvrdí Teixeira. Vzhledem k Adesanyově váhání to nicméně vypadá spíš na střet s Jamahalem Hillem, který Teixeiru porazil letos v lednu v zápase o odchod do důchodu, brazilský veterán říká, že ve vzduchu nicméně není cítit žádná pomsta. "V MMA nic takového jako pomsta neexistuje, alespoň ne pro nás," řekl Teixeira. "Pás je teď u mého kamaráda a na tom záleží." A žertoval, že Pereirovi "pomohl" tím, že "zlomil" Procházku i Hilla, než s nimi "Poatan" musel bojovat.