(Derniérový?) Bellator: Jackson sestřelil Amosova, Patchy Mix přejel Pettise

Spekulace o možném konci organizace a jejím spojení s PFL bojovníky nerozhodila. A na večeru s pořadovým číslem 301 bylo k vidění několik pozoruhodných výkonů.     

(Derniérový?) Bellator: Jackson sestřelil Amosova, Patchy Mix přejel Pettise

Možná poslední zápas v Bellatoru, první prohra v profesionální kariéře. Ukrajinský fighter Yaroslav Amosov nebude na chicagský Bellator 301 vzpomínat zrovna pozitivně, když jej ve třetím kole jeho soupeř Jason Jackson - po neúspěšné sérii takedownů ze strany Amosova - trefil pravačkou, aby následně sešlápl pedál a rozhodl hlavní zápas karty ve svůj prospěch. Jackson se tak podle MMAFighting posunul na 17-4 a stal se sedmým bojovníkem, který získal titul Bellatoru ve welterové váze.

Vzhledem k tomu, že v kuloárech se intenzivně spekuluje o možném konci celého Bellatoru, který je - po stažení televizní stanice Showtime z bojových sportů - na pokraji možného pohlcení ze strany konkurenční PFL, v chicagské WinTrust Areně byly k vidění velmi kvalitní výkony, z nichž vedle Jacksona vyčníval Patchy Mix, který zničil Sergia Pettise a získal titul v bantamové váze. Mix byl v zápase od úvodního gongu dominantní, obhájce posílal pravidelně na zem a ve druhém kole pak Pettise na zemi ukončil. Mix se tak ve své profesionální kariéře posunul na 19-1.

Ve zbylých zápasech hlavní karty se Raufeon Stots posunul na bilanci 2-0 s Dannym Sabatellem, když vyhrál odvetu jejich zápasu jednomyslným rozhodnutím rozhodčích. V hlavním zápase lehké váhy večera si AJ McKee udržel svůj perfektní rekord v kategorii do sedmdesáti kilogramů a v extrémně krvavé bitvě jednomyslně porazil Sidneyho Outlawa. I tady podle rozhodčích jednoznačně vyhrál McKee. A konečně, vlastně v úvodním zápase hlavní karty si vstupenku do finále Grand Prix lehké váhy zajistil Alexander Shabliy, který v pěti kolech dominoval nad Patrickym Pitbullem a dosáhl jednoznačného vítězství. Shabliy se údajně někdy v příštím roce utká ve finále Grand Prix v lehké váze s šampionem Usmanem Nurmagomedovem.