Bojový pel-mel: Floyd se vrátí do ringu s Gottim, Sterling též hledá cestu zpět

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Floyd se vrátí do ringu s Gottim, Sterling též hledá cestu zpět

ESPN: Floyd Mayweather ohlásil odvetu s Johnem Gottim III na Super Bowl víkend příštího roku. Las Vegas uvidí boj mezi Floydem Mayweatherem a Johnem Gottim III, kdy podle instragramové stránky Mayweathera se plánuje na 11. února 2024 bitva na stadionu Allegiant. O zápase, který je reprízou exhibice z letošního června, nejsou zatím dostupny žádné podrobnosti, přičemž fanoušci doufají, že tentokrát uvidí skutečný boxerský souboj, když minule musel rozhodčí Kenny Bayless zápas přerušit, když v šestém kole rohy obou stran vstoupily do ringu, kde se strhla ošklivá mela.

MMANews: Comeback bývalého šampiona UFC v bantamové váze Aljamaina Sterlinga není daleko. Po ukončení dvouapůlletého kralování v kategorii, které ukončil v srpnu na UFC292 Sean O'Malley, nyní "Funk Master" podle informací z jeho tábora zvažuje své další kroky. Původně se předpokládalo, že se Sterling vydá do pérové váhy a bude usilovat o slávu ve dvou divizích, tedy pokud by  v srpnu O'Malleyho přidal na seznam poražených vyzyvatelů, na kterém už byli TJ Dillashaw či Henry Cejudo. Jenže to nedopadlo. Sterling následně přehodnotil své šance na úspěch proti Volkanovskému nicméně poté, co si nezajistil okamžitou odvetu s O'Malleym, má být změna divize opět na stole.

MMAMania: MMA podporuje vědu a její pokrok. Respektive minimálně veteránka Julie Kedzie. Ta sice s celkovou bilancí 16-13 není jménem, které postaví do pozoru davy, bojovala od roku 2004 čili cca deset let předtím, než Ronda Rousey dostala ženské MMA na výsluní, nicméně pod nickem "Fireball" je mezi znalými respektována jako průkopnice ženského MMA. A nyní se - na základě boje s traumatickou encefalopatií - rozhodla po své smrti věnovat vědcům svůj mozek ke zkoumání. kterak bojové sporty a údery do hlavy dopadají na dlouhodobé zdraví bojovníků. 

BJPenn: Peloton má s UFC útrum. Dana White rozkázal odstranit stacionární kol Peloton z tělocvičny UFC kvůli informaci, kterou dostal od komika Thea Von. Ten mu měl sdělit, že Peloton jako sponzor Vonova podcastu požadoval, aby byl odstraněn jeden z minulých dílů, ve kterém Von měl mluvit s prezidentským kandidátem Robertem Kennedym juniorem. White po tomto zjištění měl zavolat Craiga Borsariho, výkonného viceprezidenta UFC pro provoz a produkci, aby mu sdělil, že všechna kola Peloton musí být z tělocvičny odstraněna.