Poslední akce Bellatoru? Noční 301 může být derniérou celé organizace

Showtime neobnovila televizní kontrakt, diskuse s PFL o možném převzetí jsou oficiální, bojovníci se připravují, že jejich pásy a trofeje mohou být “bezcenné.”  

Poslední akce Bellatoru? Noční 301 může být derniérou celé organizace

Do Bellatoru 301 s hlavním utkáním Amosov versus Jackson se počítají poslední hodiny, důležitější otázkou v zákulisí nicméně je: Odehraje se někdy Bellator 302? Podle informací ESPN má být totiž Bellator MMA je údajně na pokraji spolknutí konkurenční organizací PFL. Prezident Bellatoru Scott Coker už jednání bez uvedení bližších podrobností přiznal, ostatně stejně jako představitelé PFL. Všechny  diskuse nicméně mohou skončit na problematickém pozadí/dluzích Bellatoru a přičemž k nejistotě směrem na veřejnost přispívá i to, že Bellator zatím nenaplánoval žádné zápasy kromě těch, které se uskuteční - z perspektivy středoevropského času - v noci na sobotu v Chicagu.

Hlavní příčinou pádu Bellatoru  je skutečnost, že společnost Showtime oznámila, že na konci roku 2023 plánuje odejít z byznysu bojových sportů, přičemž jeho mateřská společnost Paramount zatím neúspěšně jedná s potenciálními kupci o potenciálním prodeji, který by v dlouhodobějším horizontu toto rozhodnutí mohl zvrátit. Podle MMA Fighting pak právě absence prodeje televizních práv a finančních prostředků z nich plynoucí znamená, že Bellator momentálně balancuje na pokraji zániku.

Potenciální konec Bellatoru je pak podle MMAFighting nicméně především velký problém pro mnoho bojovníků, kteří si v Bellatoru vybudovali kariéru. Jako třeba Patchy Mix, který před čtyřmi roky jako nadějný boxer s bilancí 10-0 podepsal s organizací smlouvu na Bellatoru 301 má bojovat se Sergio Pettisem o titul v bantamové váze.  "Bellator miluji," komentoval situaci Mix pro MMA Fighting. "Přijít z ničeho, a podepsat smlouvu s jednou z největších propagací a bojovat v Madison Square Garden při svém debutu, to bylo úžasné.” Nyní cesta Mixe i jiných může v rámci Bellatoru skončit.

Nejčtenější z tématu