Byla by to úplně jiná kariéra! The Rock málem z WWE přestoupil do MMA

Jedna z největších současných hvězd Hollywoodu se před čtvrtstoletím ocitla na křižovatce. Na cestu MMA nakonec tehdy Dwayne Johnson nevkročil.     

Byla by to úplně jiná kariéra! The Rock málem z WWE přestoupil do MMA

Za loňský rok vydělal podle dostupných dat více než čtvrt miliardy dolarů, má za sebou filmové hity jako Jumanji, Black Adam nebo sérii Fast&Furious, v minulosti nicméně Dwayne “The Rock” Johnson vážně zvažoval, že by se místo wrestlingu - který jej nakonec vystřelil k filmové kariéře a celosvětové slávě - začal věnovat z finančních důvodů spíše MMA. A byl prý jenom kousek od toho, aby tento přestup uskutečnil. 

"V roce 97 jsem byl v Los Angeles a trénoval," popisoval The Rock v podcastu The Joe Rogan Experience. "A potkával všechny ty kluky z MMA, kteří začali hromadně přecházet do Japonska, kde zrovna otevírala PRIDE. V té době jsem vydělával 150 000 dolarů a zápasil 235 dní v roce. Spočítejte si, kolik si vyděláváte za zápas. Začali jsme slýchat: "Tihle kluci v PRIDE vydělávají čtvrt milionu nebo půl milionu dolarů". Tehdy jsem si pomyslel: "Do prdele, myslím, že ve WWE to nezvládnu. Lidi na mě bučí z arén. Nemůžu být sám sebou. Říkají mi, abych se usmíval, a já se nechci usmívat. Takový já nejsem,” dokončil myšlenku The Rock s tím, že vážně flirtoval s možnou změnou kariéry.

"Začal jsem mluvit s Kenem Shamrockem, začal jsem mluvit s Markem Kerrem: 'Pověz mi o PRIDE,'" pokračoval. "V hlavě se mi zrodila myšlenka: Možná bych měl trénovat MMA, jít do PRIDE, vydělávat opravdové peníze a nemuset se usmívat'. Sice se z toho podělám, ale když najdu správného trenéra a budu trénovat. Říkal jsem tehdy svojí ženě: 'Myslím, že tohle je ta správná cesta. Můžu si vydělat pořádné peníze, zatímco tady na mě fanoušci budou bučet za 150 tisíc dolarů." Dnes jedenapadesátiletý The Rock v MMA nakonec neskončil, je však považován za velkého fandu MMA a na UFC244 dokonce předával pás vítězi zápasu mezi Jorge Masvidalem a Natem Diazem.