Pimblett: Ať to s Fergusonem dopadne jakkoliv, za moji výhru to považováno nebude

Vrací se rok po své kontroverzní výhře proti Jaredu Gordonovi na UFC282. Ani do tohohle zápasu si Baddy nevybral nekontroverzního soupeře.    

Pimblett: Ať to s Fergusonem dopadne jakkoliv, za moji výhru to považováno nebude

Tony Ferguson je legenda. Respektovaná v celém universu UFC. Akorát že trochu za zenitem, jak píše Bloody Elbow. A tak od svého ohlášení pro UFC296  duel mezi Fergusonem a Pimblettem schytává kritiku ze všech stran. Především kvůli rozdílné trajektorii, na které se oba bojovníci nacházejí. Na jedné straně nadějný Pimblett, který má na svém kontě čtyři výhry v řadě v UFC, na druhé straně legendární šampion Ferguson, který nicméně táhne za sebou sérii šesti porážek v řadě. A osmadvacetiletý anglický bojovník si uvědomuje, že v polovině prosince v nevadské T-Mobile Aréně v podstatě nemůže vyhrát.

"Je to pro mě z obou perspektiv naprosto mínusová situace,” konstatoval v rozhovoru pro ESPN Pimblett. "Pokud ho porazím, lidé budou říkat:Tony stejně skončil. jde do důchodu. Na druhou stranu, pokud se stane nemyslitelné a já prohraju, porazil by mě v očích veřejnosti naprosto odepsaný Tony Ferguson,” vysvětloval Pimblett s tím, že stále považuje Fergusona za naprostou ikonu svého sportu a nemůže se dočkat až s ním postaví do klece.

Samotný Ferguson zatím všechny doporučení, aby se co nejdřív z UFC zpakoval odmítá.  "Až budu cítit, že jsem připraven odejít do důchodu, tak odejdu. Ale teď je to trochu jiné, trochu zajímavější," prohlásil El Cucuy v rozhovoru taktéž pro ESPN.S tím, že do penze jej posílá třeba Daniel Cormier. “Stejně to tričko zase sundám, abych mohl jít do toho zasranýho oktagonu a ukázat, že já jsem ten pravej. Pořád jsem ten z****ej šampion," neztrácí víru ve své schopnosti Ferguson.