Poirier plán comebacku ještě nemá, přiznává že UFC300 je lákavé

Bývalý šampion lehké váhy se od knockoutu od Justina Gaethjeho na UFC291 v ringu neobjevil. Možnost návratu nicméně nevylučuje.     

Poirier plán comebacku ještě nemá, přiznává že UFC300 je lákavé

Nezná datum, nezná soupeře, neví na jaké akci. Nicméně jinak je podle informací webu MMAFighting Dustin Poirier připravený nastoupit zpět do kolotoče UFC. S tím, že speciálně zajímavé je pro bojovníka, který po porážce od Justina Gaethjeho přišel o titul v lehké váze, možnost zápasit na výroční UFC300, která je plánovaná na duben příštího roku. A zápasník, který svedl památné bitvy s Conorem McGregorem, by se pravděpodobně UFC do dramaturgie večera mohl hodit. 

"Podle mého současného smýšlení bych zápasil za šest týdnů, klidně i za osm týdnů, pokud by zápas dával smysl a byl bych z něj nadšený," řekl Poirier v rozhovoru pro MMA Fighting při propagaci nové řady Celcius Essentials. "Ale jinak si myslím, že šance zápasit na UFC300 je velká věc. V UFC jsem od UFC125 a vynechal jsem 200. Vím, že nebudu na 400, takže je to docela super příležitost, pokud se to podaří, ale upřímně nemám tušení o datu svého návratu nebo časovém rámci, ale UFC 300 je lákavá."

Vzhledem k tomu, že se lehká váha nachází ve velmi zajímavé situaci, kdy je šampionem Islam Machačev, Gaethje a Charles Oliveira se ucházejí o další šanci na zisk pásu a jména jako Beneil Dariush, Arman Tsarukyan, Bobby Green a Dan Hooker jsou objednána k velkým zápasům na prosincovém UFC Austin, nachází se Poirier v nejnabitější váhové kategorii tohoto sportu na zajímavém místě. "Nejsem člověk, který se snaží předpovídat budoucnost, ale až budu bojovat, až se tam vrátím, bude to další bláznivý zápas," vysvětlil Poirier. "Stane se něco šíleného a já chci jen pokračovat v hromadění vítězství, v hromadění rekordů dlouhověkosti."