Sponzoři chtěli, aby UFC odstranila video podporující Trumpa. Reakce Dana Whitea? "N****te si”

Šéf UFC má s bývalým americkým prezidentem a favoritem nadcházejících voleb velmi dobré vztahy. A zjevně si do nich nehodlá nechat mluvit.  

Sponzoři chtěli, aby UFC odstranila video podporující Trumpa. Reakce Dana Whitea? "N****te si”

Jméno sponzora, který se ohradil proti podpoře UFC pro Donalda Trumpa Dana White neuvedl. Měl to být jeden z velkých hráčů - do sponzorského portfolia UFC patří třeba sázková kancelář DraftKings, energy drinky Monsters nebo televizní stanice ESPN - ale stejně se svého zájmu nedovolal. Jak Dana White uvedl v podcastu Theo Vona “This Past Weekend” do svého politického názoru si nehodlá nechat mluvit ani od těch, kteří UFC posílají miliony dolarů. 

"Tohle se mi stalo. Zveřejnil jsem video pro Trumpa, že? Na svých osobních sociálních sítích a jeden z našich velkých sponzorů zavolal a řekl: 'Sundejte to'. Víte, co jsem řekl: Jdi se vycpat. Vy si volte, koho chcete, a já budu volit, koho chci. Takhle to funguje," popsal Vonovi svou zkušenost Dana White. Ten patří k dlouhodobým podporovatelům exprezidenta a s favoritem následujících amerických prezidentských voleb se přátelí už více než dvě dekády. Donald Trump ostatně Whiteovi pro jeho první MMA akce propůjčil několik svých nemovitostí.

Sám Trump má být velkým fanouškem MMA, podle Dany Whitea má politik velmi solidní přehled a turnaje ve Spojených státech pravidelně navštěvuje. "Volá mi dvakrát do měsíce a hodinu se mnou mluví o zápasech, které se staly od našeho posledního rozhovoru," chlubil se v minulosti White svými konexemi. "Zná každého. Ví, co dělali a s kým naposledy bojovali. Je to velký fanoušek." S tím, že MMA mu tuhle oblibu oplácí a mezi americkými bojovníky by Biden neměl mít šanci. S tím, že mezi jeho oblíbené bojovníky má patřit třeba Colby Covington nebo Jorge Masvidal.