Bojový pel-mel: Dana White zvažuje nový boxerský projekt, Bellator 301 přišel o dva zápasy

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Dana White zvažuje nový boxerský projekt, Bellator 301 přišel o dva zápasy

MMAHour: Pár dní před zápasem jsem byl down a přemýšlel jsem že to vzdám. Jeden z největších vítězů víkendového UFC 295, britský bojovník Tom Aspinall přiznal v rozhovoru pro podcast MMAHour, že málem odstoupil ze zápasu se Sergejem Pavlovichem, když si na posledním sparingu před odletem do Spojených států poranil záda. “Nikdy předtím jsem nic podobného nezažil. Měl jsem prostě šílenou křeč v zádech a záda se mi sevřela. Vlastně se ani nic nestalo a záda mi prostě ztuhla,” s tím, že v následujících dnech v podstatě musel vypnout trénink a zvažoval, že ze zápasu odstoupí. Nakonec ale proti Pavlovichovi nastoupil a zbytek už je historie.

BloodyElbow: Šéf UFC Dana White opět oživuje své dlouhodobé plány na vstup do boxu a hodlá s pomocí know-how z MMA tento v problémech potácející se sport oživit. Tyhle myšlenky už prezentoval před lety, zhruba v době konání utkání Mayweather-McGregor, loni nicméně na ně pro změnu rezignoval. Během sobotní tiskové konference po skončení zápasu UFC 295 však White tyto záměry opět oživil a podle všeho plánuje jednak využít aktuálního stahování se HBO Boxing a Showtime Sports z odvětví a společně s Tomem Loefflerem z 360 Promotion plánuje podle všeho vybudovat televizní stanici, která by na boxu stála. Podrobnější plány nicméně zatím zůstávají v utajení. 

BJPenn: Pereira je outsiderem proti Adesanyovi, naopak Hilla by měl podle bookmakerů eventuálně porazit. Sázková kancelář BetOnline nečekala na oficiální oznámení a vyhlášení soubojů a nabídla kursy na další souboje v polotěžké váze. Podle BetOnline by měl být brazilský přemožitel českého bojovníka Jiřího Procházky outsiderem v kursu 2,55 v potenciálním souboji proti Israeli Adesanyovi (kterého sice dvakrát porazil v kickboxu, ale v jediném měřením sil v MMA v minulosti prohrál), naopak proti Jamalahu Hillovi sázkový kancelář vidí Pereiru jako favorita v kursu 1,45.

MMAFighting: Bellator 301, který se uskuteční tento pátek, 17. listopadu 2023,  přišel o dva zápasy, když byl zrušen střet v těžké váze mezi Danielem Jamesem a Alim Isaevem a také zápas v ženské muší váze mezi bývalou šampionkou organizace Julianou Velasquezovou a Paulou Cristinou. Důvody těchto změn nebyly uvedeny, na kartě nicméně v tuto chvíli zůstává dalších šestnáct zápasů. Hlavní událostí bude zápas o titul ve welterové váze mezi šampionem divize Yaroslavem Amosovem, který bude obhajovat svůj pás proti Jasonu Jacksonovi.