Duben to nebude? McGregorův návrat se zase odkládá

Dustin Poitier, půlka července 2021. Tak se datuje poslední účinkování Conora McGregora v UFC. A přes už několikrát prezentovaný comeback se pauza podle všeho protáhne minimálně na tři roky.     

Duben to nebude? McGregorův návrat se zase odkládá

Odvoláváme co jsem slíbili, co můžeme slíbit dalšího vlastně nevíme. Tak nějak tým kolem irského bojovníka Conora McGregora komunikuje potenciální návrat The Notorious do klece. Poslední odklad oznámil McGregorův dlouholetéhý trenér John Kavanagh, který včera v pořadu The MMA Hour oznámil, že dubnový comeback na UFC300 nebude. "Doufali jsme v duben. To nám bylo řečeno. A teď to vypadá, že to bude v létě," prohlásil Kavanagh. "Nevím proč to tak je,” dodal navíc Kavanagh.

McGregor svůj návrat naznačil už koncem října, když novinářům řekl, že UFC zřejmě plánuje jeho comebackový zápas na duben. A zároveň vyjádřil frustraci ze své dlouhé pauzy. Bývalý šampion dvou divizí UFC se navíc na začátku října podle MMAFighting oficiálně znovu přihlásil k dopingové kontrole u USADA, což mu dává dle pravidel USADA možnost bojovat od začátku dubna 2024. Kavanagh zároveň v pondělí přiznal, že McGregor a jeho tým jsou touto poslední zprávou "velmi frustrováni" a přidal domněnku, podle které se Dana White rozhodl McGregorův comeback odložit, protože věří, že UFC300 bude dostatečně velkou akcí i bez Irova návratu. 

Kavanagh rovněž přiznal, že má vlastní obavy, jaký vliv bude mít delší čekání na již tak netrpělivého McGregora. “No, mám obavy o jeho duševní zdraví, nebudu lhát," připustil Kavanagh. "Hele, není to úplně to samé, jako když se dostane do zápasu před velkým publikem, ale aspoň trénuje, a to je strašně důležité,” citoval Kavanaghova slova MMAFighting.  Kavanagh zároveň řekl, že se stále nevzdal naděje, že UFC změní názor a dotáhne dubnový termín pro McGregora do konce. Pokud se tak stane, pak věří, že McGregor by se rád vrátil k druhému zápasu v roce 2024 "v září nebo na konci léta", pokud to zdravotní stav dovolí.