Procházka a Pavlovich po prohrách: Co je čeká dále?

UFC dává, UFC bere. Ta s pořadovým číslem 295 vzala Jiřímu Procházkovi a Sergeji Pavlovichovi dlouhé série neporazitelnosti. Jaké jsou jejich možnosti návratu na vítěznou vlnu?    

Procházka a Pavlovich po prohrách: Co je čeká dále?

Rok poté, co musel pustit svůj titul, dostal Procházka příležitost získat ho zpět, když se v hlavním zápase večera UFC 295 v Madison Square Garden utkal s bývalým šampionem UFC ve střední váze Alexem Pereirou. A jakkoliv českému bojovníkovi první kolo vyšlo,  nakonec ho před koncem druhého kola srazil k zemi zákeřný levý hák "Poatana," a sudí zápas - i přes nelibost části přihlížejících - raději ukoncil. A pro Procházku podle MMAManie nyní nastává - minimálně v UFC - specifická zkušenost. Bude se muset posadit k pomyslné mapě, aby našel novou cestu na vrchol. 

Podle MMAManie by příšštím soupeřem pro českého vyznávače japonské filosofie bušido mohl být poražený z nadcházejícího odvetného zápasu mezi Janem Blachowiczem a Aleksandarem Rakičem na UFC 297. Platforma Blachowicz - Procházka by mohla Danu Whiteovi posloužit k přivezení UFC do střední Evropy, Rakič si v minulosti o zápas s Čechem několikrát velmi hlasitě říkal. Další hlasy připomínají, že Procházka je v UFC stále nováček a může tak být otevřen řadě možností jako je třeba Ukrajinec Nikita Krylov nebo třeba Američan Anthony Smith. Kdo bude příště čelit Procházkovi?

Druhým bojovníkem, který má podobné starosti je Sergej Pavlovich, který o víkendu padl s Tomem Aspinallem. Pavlovich byl před porážkou považován za nejobávanější jméno těžké váhy, když na cestě vzhůru vyhrál šest zápasů v řadě (technickým) knockoutem. Nyní se nicméně bude muset vydat jinou cestou za titulem poté, co utrpěl teprve druhou prohru v kariéře v UFC, první po pěti letech. V úvahu pro něj nyní podle MMAManie připadá souboj s Cirylem Ganem. "Bon Gamin" je v současné době na prvním místě žebříčku, takže by mu jistě nevadilo pokusit se získat vítězství nad druhým nasazeným bojovníkem v divizi, aby se přiblížil další titulové šanci.