Novotný o prohře Procházky: Přísné ukončení, ale motivace do budoucna

Jiří Procházka podruhé pás polotěžké váhy nezískal, v nedělním klání v Madison Square Garden jej ve druhém kole Alex Pereira ukončil a příležitost mu vzal. Jak na porážku českého bojovníka reagoval spoluzakladatel organizace OKTAGON Ondřej Novotný?

Novotný o prohře Procházky: Přísné ukončení, ale motivace do budoucna

Jiří Procházka titulový souboj s Alexem Pereirou nezvládl a ve druhém kole padl. Přitom právě ve druhých kolech knockoutoval Švýcara Volkana Oezdemira a Američana Dominicka Reyese.

I dva dny po těžké porážce se ozývají hlasy, že rozhodčí duel ukončil až příliš brzy. Trochu se s ním ztotožnil i spoluzakladatel OKTAGONU Ondřej Novotný, podle kterého šlo o hodně přísné rozhodnutí.

"Ukončení to bylo velmi přísné. Rozhodčí měl Jurovi ještě dát šanci, aby zápas pokračoval. Za mě to byl rychlý konec, šance ale zůstávala tak na maximálně pěti procentech. Ale dokud máš nějakou šanci, určitě chceš bojovat," zmínil v rozhovoru pro isport.cz Novotný.

Podle něj se ale Procházka z porážky rychle oklepe. "Každá porážka bolí, byl to největší možný zápas, největší scéna, nejlepší aréna. Ale i přesto je šampion, srovná se s tím a bude to pro něj motivace," domnívá se.

Podle něj šlo o vyrovnané utkání, které v prvním kole mohly rozhodnout maximálně nepříjemné calfkicky od Pereiry. Druhé kolo ale zničilo české naděje na další možné oslavy. Otázkou je, co nyní přijde, neboť na řadu by se rádi dostali aktuálně zraněný Jamahal Hill a také Magomed Ankalaev.