Bojový pel-mel: White si booknul pro Mexiko lasvegaskou Sphere, Ngannou už pro něj nikdy bojovat nebude

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: White si booknul pro Mexiko lasvegaskou Sphere, Ngannou už pro něj nikdy bojovat nebude

Skysports: Dana White slibuje na mexický Den nezávislosti 2024 "největší show bojových sportů v přímém přenosu," a pro tuto příležitost si zabukoval novou halu The Sphere v Las Vegas. Zářijová UFC pro příští rok tak má svou destinaci a White, věří, že se mu podaří zopakovat úspěch letošní “Noche UFC,” která byla nejsledovanější událost s tématikou "Fight Night" všech dob na ESPN+. "Bude to obrovská výzva a já miluji každou minutu. Nemůžu se dočkat, až se do toho ponořím. Jakmile budu mít více dílků skládačky pohromadě, dám vám vědět, jak to bude pokračovat. Ale jsem z toho nadšený," okomentoval svůj plán White s tím, že miluje výzvy jako je tato. 

MMAFighting: “Ani jeden z nich není na mé úrovni.” Těmito slovy zareagoval Jamahal Hill na vítězství Alexe Pereiry nad Jiřím Procházkou na UFC 295, přičemž Američan taky patří k těm, kteří si při sledování sobotní bitvy pomysleli, že rozhodčí Marc Goddard zastavil zápas brzy. Hill, jako - kvůli zranění - odstupující šampion této kategorie seděl v Madison Square Garden v první řadě, a to, co viděl od Procházky nebo Pereiry, na něj také neudělalo žádný dojem. "Celkově jsem si říkal, že ani jeden z těchto borců není na mé úrovni. Ani jeden z nich. Nemyslím si, že se mi můžou rovnat v jediném aspektu boje a nemůžu se dočkat, až se vrátím v plném zdraví a budu to moci ukázat," svěřil se Hill po zápase reportérům.

BloodyElbow: Jako naprosto "hloupý" nápad označil Dana White možný zápas mezi Jonem Jonesem a Francisem Ngannouem a potvrdil dřívější prohlášení, že Francis Ngannou už "nikdy" nebude zápasit v UFC. Poté, co "Predátorovi" skončila smlouva s UFC a rozhodl se z ní odejít za jinými lukrativními příležitostmi (což nakonec vedlo k boxerskému zápasu s Tysonem Furym) a podle Whitea si tím definitivně zavřel dveře do jeho organizace. A podle všeho aktuálně nemá zájem ani o další zápas Jonese. Ale jak bylo ve světě UFC/MMA bývá, nic není definitivní.

MMAMania: Tony Ferguson dokončil tréninkový program Davida Gogginse "Pekelný týden" má z něj jiný muž. El Cucuy v rámci přípravy na souboj s Paddym Pimblettem na UFC 296 navázal spolupráci s bývalým členem americké námořnní pěchoty SEAL a nechal se od něj po fyzické stránce připravovat na nadcházející souboj. Goggins, který v současnosti funguje jako trenér a influencer pak na sociálních sítích sdílel videa, na nichž Ferguson tvrdě pracuje, zvrací a pak se vrací k tréninku a nyní se domnívá, že jeho svěřenec je dokonale připraven na zápas a minimálně po fyzické stránce jej Pimblett nemůže zaskočit.

Independent: Boxerské těžké váhy se vracejí do Saúdské Arábie, show se uskuteční 23. prosince. Toto datum bylo zamluveno a mělo být drženo pro sjednocovací zápas mezi Oleksandrem Usykem, který aktuálně drží tři pásy, a Tysonem Furym, který má jeden, ale Francis Ngannou před dvěma týdny plán zhatil, když málem Furyho "sestřelil". Nicméně podle nového plánu bylo utkání Fury vs. Usyk přesunuto na rok 2024, přičemž během tohoto týdne by mělo být oznámeno až šest nových dohodnutých zápasů těžkých vah pro prosincový termín.