Hlavní karta UFC 295: Pereira, Aspinall, Andrade, Saint-Denis a Lopes vítězi

Pět zápasu hlavního programu UFC 295 zná své vítěze. Co se v neděli nad ránem v newyorské Madison Square Garden seběhlo?  

Hlavní karta UFC 295: Pereira, Aspinall, Andrade, Saint-Denis a Lopes vítězi

Diego Lopes versus Pat Sabatini

Diego Lopes zahájil hlavní kartu hromovým knokautem Pata Sabatiniho. Ten sice vypadal na začátku trochu lépe, ale po úvodní sekvenci Lopes zaútočil pravačkou a podařilo se mu Sabatiniho omráčit do situace, kdy někteří komentátoři označovali Američana jako zombie. Lopes samozřejmě v daný moment v tlaku nepřestal a naopak přidal další údery, které Sabatiniho definitivně vyřadily z boje. Lopes si připsal klíčové vítězství v pérové váze, když se k němu dostal po pouhých 90 sekundách. Osmadvacetiletý Lopes vyhrál podruhé za sebou, ani jednou se v kleci nezdržel trojciferný počet vteřin.

Matt Frevola versus Benoit Saint-Denis

Benoit Saint-Denis ukázal, proč je hvězdou, a knokautem Matta Frevoly si připsal pátou výhru v řadě. Francouzská superhvězda zhasla Frevolovi světla nehorázným kopem do hlavy, po kterém celý svět UFC nevěřil svým očím. Kop přišel z ničeho nic a zanechal přihlížející ohromené, protože Saint-Denis dokázal, že je silou, se kterou se v lehké váze musí počítat. Ariel Helwani napsal: "BSD je opravdový šílenec. Wow. První kolo KO pro Francouze." Brendan Bradford z CODE Sports dodal: "Kandidát na KO roku. WOW."

Jessica Andrade versus MacKenzie Dern 

Bývalá šampionka Jessica Andrade se postarala o to, aby zůstala v UFC, když vyřídila Mackenzie Dern a přerušila tak svou negativní sérii tří porážek v řadě. Andrade na cestě za vítězstvím zaznamenala čtyři knockdowny, čímž prokázala svou převahu v postoji, což byla část boje, na kterou Dern nedokázala najít odpověď. Zápas byl ukončen za polovinou druhého kola, kdy sešlápla pomyslný pedál, zatlačila Kern k podlaze, pak přežila “náhodné” vzepětí soupečky, aby následně - po další sérií úderů Brazilky - rozhodčí zápas ukončil a vyhlásil ji jako vítězku.   

Tom Aspinall versus Sergej Pavlovič

Angličanovi málokdo v momentu, kdy jeho jméno bylo přidáno na hlavní zápasovou kartu, věřil. Třicetiletý Brit nicméně všechny přesvědčil o opaku. Aspinall už po devětašedesáti sekundách prvního kola knokautoval Sergeje Pavloviče a stal se prozatímním šampionem těžké váhy. Zastavení přišlo již po 69 sekundách prvního kola. Třicetiletý Angličan si tak připsal své dosud největší vítězství a vylepšil si bilanci na 14-3. Od svého příchodu do UFC má bilanci 7-1, přičemž jedinou prohru pod Danou Whitem utrpěl loni kvůli zranění kolena. Svých čtrnáct vítězství navíc ozdobil jedenácti knockouty.

Alex Pereira versus Jiří Procházka

Minimálně v Česku se o tomto zápase bude psát ještě následujících čtrnáct dní a bude se probírat ze všech možných úhlů pohledu (především toho rozhodcovského). Nicméně ve stručnosti řečeno, Alex Pereira dokázal získat titul v druhé váhové kategorii, když v závěru druhého kola ukončil Jiřího Procházku, poté co ten otřesen po sérii pěstí a loktů padl na zem a sudí další pokračování boje odpískal.