Procházka padl, Pereira psal dějiny polotěžké váhy

Alex Pereira se v neděli nad ránem středoevropského času zapsal v Madison Square Garden do historických záznamů jako muž, který po pouhých jedenácti zápasech získal tituly v UFC ve dvou různých vahách.  

Procházka padl, Pereira psal dějiny polotěžké váhy

První prohra Jiřího Procházky v UFC katapultovala jeho soupeře Alexe Pereiru na vrchol polotěžké váhy. Brazilský bojovník ukončil Čecha v čase 4:08 druhého kola sérii úderů lokty a kolenem a přestože řada diváků v Madison Square Garden (včetně třeba českého hokejisty Davida Pastrňáka) toto ukončení považovala za předčasné, sám Procházka v pozápasovém rozhovoru s Joe Roganem v kleci řekl, že s Goddardovým zastavením zápasu souhlasí. "Nakonec si myslím, že to bylo správné," řekl Procházka. "Byl jsem mimo hru." 

Zápas přitom byl podle MMAJunkie před svým závěrem relativně vyrovnaný a oba bojovníci v něm zaznamenali některými svými akcemi úspěch. Původem kickboxer Pereira podle očekávání využíval především kopy nohou, naproti tomu Jiří  Procházka se snažil - několikrát úspěšně - dostat boj na zem. A pak přišla rozhodující akce. V závěru druhého kola Procházka inkasoval tvrdý úder na hlavu, po kterém padl. Byť se - jako v minulosti již několikrát - okamžitě “vratil k vědomí” - a pokusil se zápas opět přenést k pletivu a na zem, Pereira jej zasypal sérií ran pěstí a loktů do hlavy aby jej následně dostal do takzvaného mountu. A v tom momentu Marc Goddard zápas ukončil.

Pereira, člen Síně slávy kickboxu Glory, je na cestě k zápisu do Síně slávy UFC. V pouhých 11 zápasech MMA získal Pereira dva tituly UFC. Na druhé straně Procházka poprvé v UFC prohrál. Pereiru nyní bude čekat Američan Jamahal Hill, který musel svůj boj o titul polotěžké váhy vzdát kvůli zranění, ohledně dalšího zápasu Procházky se hned po ukončení zápasu začali vést diskuse, třeba televizní stanice ESPN pro českého bojovníka jako ideálního soupeře vidí aktuální šestku polotěžké váhy, Rusa Nikitu Krylova.