Dopoval Procházka? Před jeho zápasem s Pereirou se na internetu objevují šílené konspirace!

Český bojovník se připravuje na svůj comeback do klece, podle některých vypadá až překvapivě dobře.

Dopoval Procházka? Před jeho zápasem s Pereirou se na internetu objevují šílené konspirace!

Své hrůzostrašné zranění jenom předstíral, aby si skrytě odpykal trest za překročení dopingových pravidel od USADy. Tweety s tímto nařčením Jiřího Procházky vytáhl web MMAMania jako ilustraci toho, jaké konspirační teorie se vynoří okolo bojovníků na hlavní kartě každého UFC večera.  Podle hrstky bojových fanoušků vypadá Procházka na váze až příliš dobře, protože by na něm mělo být vidět větší opotřebení po zranění ramene, které ho připravilo o pás - zranění, které generální ředitel UFC Dana White popsal slovy: "To bylo nejhorší zranění které jsem kdy viděl."

Fandům se nezdá - minimálně na základě odsledovaní vážení - chybějící jizva na Procházkově ramenu, zmiňují negativní zkušenosti se snahou UFC ututlat pozitivní testy v minulosti atd. Jiří Procházka přitom podle dat UFC patří k jednomu nejčastěji testovaných bojovníků v UFC a v minulosti se několikrát proti častým návštěvám dopingových komisařů veřejně vymezil. To nicméně v tuto chvíli v očích konspiračních teoretiků hraje v jeho neprospěch.

Na jeho obhajobu se vedle Dany Whitea vyjádřil třeba Alex Behunin z MMAmania který byl u toho, když se Procházka zranil. Behunin se snaží tyto fámy vyvrátit a tweetoval: "Byl jsem tam v den, kdy se to stalo, a nikdy jsem neslyšel někoho křičet bolestí jako on. Naprosto příšerný zážitek." Sám Procházka bude mít nejlepší šanci na tyto konspirace odpovědět dnes v noci, když se utká s Alexem Pereirou v hlavním zápase UFC 295 z Madison Square Garden v New Yorku. Snad to jeho rameno zvládne.