Adesanya sází na Procházku: Dokáže zneškodnit bombu i Pereiru

Někdejší dvojnásobný šampión brazilského bojovníka v kleci sám už dokázal  porazil i mu podlehnout, českého bijce nicméně vidí ještě výš.   

Adesanya sází na Procházku: Dokáže zneškodnit bombu i Pereiru

Poatana považuje za časovanou bombu, která jeho samotného málem roztrhala. Před sobotním headlinerem UFC 295 se nicméně Israel Adesanya podle slov citovaných webem LowKickMMA přiklání spíš k tomu, že Procházkova nevyzpytatelnost dokáže Alexe Pereiru “deaktivovat.” A v sobotu sází na Čecha. "Bude to těžký zápas pro oba, pro Jiřího to bude komplikované kvůli té časované bombě na druhé straně," míní Adesanya. "Tu bombu lze deaktivovat. Musíte ale přijít na to, jak to udělat. Bude to vzrušující, nicméně věřím Procházkovi, že recept najde," míní Adesanya.

Pro Procházkova vyzyvatele má nicméně jen slova chvály. "Řeknu, že Alex Pereira je zvláštní lidská bytost," uvedl Israel Adesanya na svém kanálu na YouTube. "Nejen bojovník, ale i výjimečná lidská bytost, a řeknu to proto, že jsem s ním byl mnohokrát na jedné lodi. Zvláštní lidská bytost a má zvláštní schopnost, pokud jde o uspávání lidí. Dokáže to udělat s každým. Jeho příběh je velmi působivý. To, co dokázal v kickboxu. Příchod do UFC. Způsob, jakým ulovil mě. A nyní přechod do druhé kategorie a snaha druhý pás."

Sám Adesanya, bývalý dvojnásobný šampion, před dvěma měsíci na UFC 293 utrpěl jednoznačnou porážku od Seana Stricklanda v australském Sydney a podruhé během jednoho roku přišel o titul. Před tím ve dvou zápasech čelil na UFC 281 a UFC 287 právě Pereirovi. První utkání loni v dubnu na Floridě dokázal knockoutem ve druhém kole ovládnout, v tom druhém naopak v  listopadu loňského roku v Madison Square Garden utrpěl Adesanya, svou první porážku v MMA, když Alex Pereira v jejich souboji uspěl v pátém kole TKO ve stoje a sebral mu titul. Pomstí Adesanyu Procházka?