Čtyřicet milionů dolarů za zápas? Khabib řekl ne!

Před necelými třemi týdny to byly přesně tři roky, co se Nurmagomedov naposledy postavil do profesionálního ringu.    

Čtyřicet milionů dolarů za zápas? Khabib řekl ne!

Vábničky s mnoha nulami lítaly, ale Khabiba nezlomily. Ani Danou Whitem nabízených čtyřicet milionů dolarů podle MMA pořadu Ultimate 30 nezlomilo Khabiba Nurmagomedova v jeho tři roky starém rozhodnutí opustit profesionální ring, který tehdy po fenomenálním vítězství nad Justinem Gaethjem šokoval svět MMA. Toto vítězství bylo 29. v řadě v kariéře neporazitelného Dagestánce, který se tak stal jedním z mála, jenž odešel skutečně na vrcholu ve všech významech tohoto slova.

Což ovšem neznamená že se jej UFC nepokoušela do ringu zpátky přitáhnout všemi silami. Podle Khabiba na stole ležela dokonce nabídka na čtyřicet milionů dolarů. Pro srovnání: v headlineru sobotního programu Jiří Procházka bojuje - podle informací Sports Daily -  proti Alexi Pereirovi za sumu jen o kousek přesahující půl milionů dolarů. Ale ani nabídka se sedmi nulami (zatím?) nezlomila rozhodnutí dagestánské hvězdy do klece se nevrátit a svou bezchybnou bilanci nepokoušet.

"Když jste nejlepší bojovník na světě, když jste dostatečně silný, když máte peníze, když jste slavný, je velmi těžké všechny tyto věci odmítnout," komentoval nabídku  Nurmagomedov v pořadu Ultimate 30 na UFC Fight Pass. "Není snadné říct ne nabídkám na dvacet, třicet či čtyřicet milionů dolarů. Ale pro mě samotného to není všechno. Není to to nejdůležitější. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale když se rozhodnu, tak se rozhodnu. Je to hotové. Nechávám to být. Jsem šťastný a svého rozhodnutí nikdy nelituji," doplnil Khabib, který se aktuálně věnuje tréninku takových hvězd jako je třeba Islam Machačev.