Bojový pel-mel: Wilder míří do klece, Roku bude mít seriál o dějinách UFC

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Wilder míří do klece, Roku bude mít seriál o dějinách UFC

MMAMania: Boxer Deontay Wilder se chystá vstoupit do klece a doufá, že bude jedním z prvních boxerských šampionů, kteří se prosadí v MMA. "Nebezpečný muž Deontay Wilder už má dost čekání na boxerské zápasy, které se nikdy neuskuteční, a chce si vyzkoušet, jak se mu daří získat titul mistra světa v MMA,” citovala bojovníka MMAMania přičemž si uvědomuje, že se jedná o velmi specifický sport, který vyžaduje velmi specifické dovednosti. 

Deadline: Streamovací platforma Roku spolupracuje s UFC na vytvoření třídílného originálního dokumentárního seriálu Fight Inc: Inside the UFC. Seriál bude vysílán na kanálu Roku Channel a poskytne pohled do zákulisí na klíčové momenty během jubilejního 30. ročníku UFC. Organizace oslaví své výročí tuto sobotu (11. listopadu) zápasovým večerem v Madison Square Garden a autoři by měli dostat přístup do celého zákulisí akce a na pozadí toho popsat klíčové příběhy největších hvězd UFS, včetně příběhu bývalého šampiona UFC v lehké váze Jona Jonese, který se připravuje na návrat po tříleté pauze.

BJPenn: Americký promotér Chael Sonnen tvrdí, že Alex Pereira porazí v sobotu Jiřího Procházku a stane se bojovníkem roku. Oba se utkají o titul šampiona UFC v polotěžké váze a Pereira se pokusí stát se posledním šampionem UFC ve dvou divizích. Loni touto dobou "Poatan" vyřídil Israela Adesanyu prostřednictvím TKO a získal titul UFC ve střední váze. Později tento titul ztratil, podle Sonnena jej nicméně vítězství nad Procházkou vyneslo mezi kandidáty na titul FOTY. "Současný lídr pro bojovníka roku je zcela jasný: je to Islam Machačev," uvedl Sonnen na svém kanálu na YouTube.

MMAJunkie: Příští zápas Cris Cyborg se odehraje v boxerském ringu. Podle ESPN se Cyborg v lednu v Kalifornii utká s Kelsey Wickstrum a potřetí ochutná atmosféru boxerského ringu.. Při svém debutu v září 2022 porazila Simone da Silvu a o necelé tři měsíce později opět navlékla rukavice, když porazila Gabrielle Holloway a tak získala své první profesionální vítězství. Cyborg je hvězdou Bellatoru, vzhledem ke své nejisté budoucnosti v této organizaci se nicméně očekává, že v poslední fázi své kariéry bude více kombinovat box s MMA.

MMANews: Na UFC 300 by měli být hned dva zápasy o titul, myslí si hvězda MMA Daniel Cormier. Podle něj by se na třístovce mohly odehrát další boje šampionů korunovaných na dalších dvou turnajích. Cormier navrhuje, že na UFC 300 by se mohli představit dva šampioni ze zbývajících PPV akcí v roce 2023. Za předpokladu, že vítězové v divizích velterové a těžké váhy zvládnou požadovaný obrat do dubna, mohli bychom se na vrcholu karty dočkat tří zápasů velkých jmen.