Aspinall před bojem s Pavlovichem promluvil o svém snu

Sobota bude patřit jistě Jiřímu Procházkovi, který se v boji o pás polotěžké váhy postaví proti Alexi Pereirovi. O pozici šampiona, tedy toho dočasného, ​​se ale bude bojovat i v těžké váze. A podruhé v letošním roce se představí Angličan Tom Aspinall.

Aspinall před bojem s Pavlovichem promluvil o svém snu

V Madison Square Garden měl o titul bojovat Jon Jones, který ale na konci října nepříjemně zranil a podle šéfa UFC Dana Whitea bude mimo hru až osm měsíců.

S Jonesem měl původně bojovat Stipe Miocic, který v jednačtyřiceti letech pravděpodobně už další příležitost nedostane. Místo této dvojice se tak tuto sobotu představí v New Yorku Sergei Pavlovich a Tom Aspinall a půjde o souboj prozatimního šampiona.

Favoritem je jednoznačně anglický zápasník, který ve své kariéře v UFC prohrál jen jednou a po nezdaru s Curtisem Blaydesem se parádně oklepal, když v červenci zničil Marcina Tyburu a připsal si Perfomance of the Night.

Aspinall by rád na výhru navázal a na tiskové konferenci přiznal, že jeho cílem je souboj právě s Jonem Jonesem. "Jsem naprosto v pohodě s tím, že budu jen dočasný šampion. Nijak mě to netrápí. Jon Jones je evidentně jeden z nejlepších bojovníků, mám k němu velký respekt a rád bych s ním jednoho dne sdílel klec," uvedl Angličan na tiskové konferenci .

Jeho vyjádření ohledně sobotního klání bylo velmi sebevědomé, ruského zápasníka ale rozhodně nebere na lehkou váhu. "Je to velmi, velmi nebezpečný chlap. Stejně jako já. Soustředím se jen na ten zápas a chci si jej užít. Madison Square Garden a Pavlovich, to je sen," podotkl Aspinall .

Ten by se mohl stát teprve třetím britským šampionem v historii UFC. Jít by mohl ve stopách Michaela Bispinga a současného krále welterové váhy Leona Edwardse.