Odveta Machačev vs Oliveira? White to smetl ze stolu

Dlouho se o tom hovořilo, nicméně zdá se, že Islam Machačev a Charles Oliveira se v lednu odvety nedočkají. 

Odveta Machačev vs Oliveira? White to smetl ze stolu

UFC 297 sice ještě nebylo oznámeno, ale plánuje se na 20. ledna v Torontu. Podle nedávné zprávy Ariela Helwaniho by se Oliveira (34-9) pokusil získat zpět pás lehké váhy proti Machačevovi (25-1) v hlavním zápase večera.

Zprávu Helwaniho však odmítl generální ředitel UFC Dana White, který řekl Brettu Okamotovi z ESPN: "Možné je všechno, jde o to, kdykoli budou oba připraveni". Helwaniho novinky ale odmítl a označil jako falešné také Machačovův manažer Ali Abdelaziz, který Okamotovi řekl, že šampion bude připraven bojovat 9. března.

Machačov vyhrál pás na UFC 280 v říjnu loňského roku a Oliveirovi nedal šanci. Dagestánec od té doby dvakrát obhájil titul proti šampionovi pérové váhy Alexandru Volkanovskému, nejprve těsným rozhodnutím v únoru a následně v říjnu knokautem na hlavu, zatímco Oliveira se od porážky odrazil dominantním vítězstvím nad Beneilem Dariushem v červnu na UFC 289.

Machačev měl původně nastoupit k odvetě proti Oliveirovi minulý měsíc na UFC 294, ale musel odstoupit poté, co byl 10 dní před akcí pořezán při sparingu. Zatím se sice k tréninku nevrátil, ale Oliveira tvrdí, že na to bude brzy připraven.

Oliveira patřil k těm, které zvěsti o odvetě na UFC 297 zaskočily. Čtyřiatřicetiletý Oliveira nedávno během pozápasové show na UFC Fight Night 231 v Sao Paulu řekl: "Byla to docela hluboká rána. Momentálně nemáme naplánované žádné zápasy, takže si můžeme dát na čas, abychom se dobře zotavili."

"Právě jsme to slyšeli v šatně," dodal. "Lidé se nás ptali. Tohle je poprvé, co o tom slyšíme."