Pereira: Proti Procházkovi budu bojovat za všechny kickboxery na světě

Brazilský bojovník se jako první v historii UFC dvakrát objeví v hlavním zápase v Madison Square Garden    

Pereira: Proti Procházkovi budu bojovat za všechny kickboxery na světě

S čerstvým členstvím člena Síně slávy kickboxerské organizace GLORY se v sobotu postaví v Madison Square Garden Alex Pereira Jiřímu Procházkovi. A Brazilec nový titul nebere rozhodně na lehkou váhu. "Bude  mi ctí reprezentovat všechny kickboxery v MMA," citoval Pereiru web Sport Illustrated. "Můžete mít kickboxerskou minulost a být úspěšní v MMA. A já to ukazuji," dodal. Pereira je uznávaným kickboxerem a na svém kontě má vítězství v turnaji uchazečů o titul ve střední váze GLORY 14, titul šampiona GLORY ve střední váze (který obhájil nejvícekrát v historii organizace) a titul šampiona GLORY v polotěžké váze.

Nyní nicméně buduje své jméno v další organizaci. A velmi úspěšně. Už dvanáct měsíců nazpět byl hlavní hvězdou programu, když na UFC 281 porazil Israela Adesanyu a získal titul ve střední váze. Pro Pereiru to přitom bude teprve druhý zápas v polotěžké váze. Debutoval v létě, kdy porazil bývalého šampiona divize Jana Blachowicze děleným rozhodnutím. Přesun mezi váhovými kategoriemi si nicméně chválí. "S rozhodnutím jsem spokojený," řekl Pereira. "Byly to těžké okolnosti. Vracel jsem se po knockoutu, bojoval jsem v nové váhové kategorii a ve vysoké nadmořské výšce. Vyhrát ten zápas, to byl úspěch," vrací se k přetlačení Blachowicze.

Pokud by se mu nyní v sobotu podařilo setnout Jiřího Procházku, zapsal by se Pereira do historie jako šampion ve druhé váhové kategorii. A sobotnímu úspěchu podřizuje všechno.  Do svého rohu si přivedl třeba krajana Glovera Texeiru, který má s Procházkou nevyřízené účty. "Glover dělá v mém tréninku velký rozdíl. Pomáhá mi v mnoha ohledech," prohlásil Pereira a v sobotu očekává velkou bitvu."Jiří je agresivní," uvedl Pereira pro Sports Illustrated. "Já také. Očekávejte show."