Dana White neviděl horší zranění než Procházkovo. Takhle neriskujte, varuje zápasníky

Jiří Procházka se po doléčení zranění vrátí do akce na UFC 295. To utrpěl před odvetným zápasem s Gloverem Teixeirou na UFC 282. Po tomto incidentu se generální ředitel UFC Dana White chopil iniciativy a poskytl několik rad všem bojovníkům na soupisce.

Dana White neviděl horší zranění než Procházkovo. Takhle neriskujte, varuje zápasníky

Zranění nejsou ve světě bojových sportů ničím neobvyklým. Zatímco někteří bojovníci utrpí drobná zranění, jiní utrpí zranění vážná. Podobně i Jiří Procházka utrpěl jedno poměrně vážné.

Bývalý šampion lehké váhy utrpěl zranění během tréninku. Nešťastnou náhodou se nechal vzít za záda svým sparingpartnerem a pak nešikovně dopadl na rameno. Lékaři UFC Procházkovo zranění ošetřili a stav jeho ramene se jim nelíbil.

O tom, co mu lékaři řekli, se Dana White zmínil v jedné z epizod pořadu 'Chattin' Pony with Paddy the Baddy'. Řekl: "Tu noc, kdy se to všechno stalo a kdy jsme ho nechali prohlédnout naším doktorem, doktor doslova řekl: Za všechny ty roky v UFC je to nejhorší zranění ramene, jaké jsme kdy viděli."

Dana White se také zmínil, že když Jiřímu Procházkovi prasklo rameno, někteří členové z jeho posilovny se mu ho snažili nasadit zpět. To se jim však nepodařilo, a nakonec jeho zranění ještě zhoršili.

"Vyskočilo mu to a měl tam v posilovně nějaké chlapy, kteří se mu to snažili vrátit zpátky, ale zničili mu rameno," řekl White. Šéf UFC tak později poskytl několik rad všem ostatním bojovníkům na soupisce.

Daně Whiteovi se nelíbilo, jak se Jiří Procházka snažil vypořádat se svým zraněním. Proto se s ostatními podělil o moudrá slova a prohlásil, že by se měli obracet přímo na lékaře, kdykoli mají pocit, že něco není v pořádku. White řekl: "Řeknu vám, řekl jsem mu a všem bojovníkům, že pokud se vám něco stane, skočte do toho zasranýho auta a jeďte do nemocnice."

White všem svým bojovníkům slíbil, že se postará o nemocniční účty a poskytne jim veškeré potřebné vybavení, aby se uzdravili. Nechce, aby podstupovali jakákoli rizika spojená s jejich zdravím. "Všechno zaplatíme. Neriskujte. Prostě jděte do nemocnice," řekl White.

Jiří Procházka se vrací k zápasům téměř po roce. To samo o sobě napovídá, jak vážné mohlo být jeho zranění. Uvidíme, zda toto zranění ovlivní způsob, jakým bude 11. listopadu v Madison Square Garden bojovat proti Alexi Pereirovi.