Odstupující šampion Jamahal Hill: Pereira i Procházka půjdou každý za vítězstvím jinou cestou

Sázkové kanceláře před hlavním zápasem karty UFC 295 mírně favorizují brazilského bojovníka, Čech má podle sázkařů ovšem cca pětačtyřicetiprocentní šanci.    

Odstupující šampion Jamahal Hill: Pereira i Procházka půjdou každý za vítězstvím jinou cestou

Zápas Pereira versus Procházka bude každopádně řežba, směrem k výsledku podle Jamahala Hilla bude nicméně především záležet na tom, jakou strategii v sobotu večer oba bojovníci zvolí. Hill (12-1) je “odstupujícím” šampionem své váhy a v sobotním zápase se půjde podívat na svého budoucího soupeře. A ohledně průběhu zápasu má relativně jasno. "Nevím, jestli to skončí knockoutem, ale vidím způsob, jak by oba muži mohli dopadnout a ukončit to knockoutem. Myslím, že knockout je pravděpodobnější pro Pereiru. Myslím, že pokud to bude chtít Procházka ukončit na dálku, bude to pravděpodobně submisí," prohlásil Hill v rozhovoru pro The Schmo. 

Přičemž už dříve neopomněl zmínit, že v ideální světe by se tento zápas vůbec neuskutečnil. "Upřímně řečeno, kdybych si mohl vybrat a měl jsem na výběr, tak bych se nezranil, nechal bych je oba v pozici, v jaké jsou, a jednoho po druhém bych jim nakopal zadek," uvedl už dříve v podcastu “Believe You Me” Hill, který se titulu musel vzdát kvůli v červenci při basketbalu přetržené achilovce. Zároveň připustil, že sobota - ať dopadne jakkoliv - pro něj bude velká zábava a potvrdil, že má od Dany Whitea v podstatě slíbený zápas s vítězem tohoto sobotního střetu.

Podobně jako Hill nicméně střet mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou vidí i další experti. Podle většinového názoru je Pereira favoritem díky svému silnějšímu postojí a v podstatě se čeká jen na to, zda li Procházka - který je známý svou nevyzpytatelností - bude schopný svého soupeře dostat svým neortodoxním stylem do úzkých, respektive v jaké formě se český bojovník po pauze způsobené zraněním ramene předvede. Jamahal Hill to v sobotu bude sledovat z první řady.