Že UFC neplatí? Superhvězdy braly za zápas miliony!

Fanoušky dlouhodobě probíraná otázka a totiž: “jak Dana White platí své ovečky?” má částečnou odpověď. Superstars jako McGregor nebo Rousey braly za svoje nejznámější řežby sedmimístné částky.    

Že UFC neplatí? Superhvězdy braly za zápas miliony!

Jsou to drobečky jak si stěžují začínající zápasníci, nebo naopak miliony dolarů jak hvězdy UFC prezentuje bulvár? Pokud vás někdy zajímalo, kolik skutečně od Dany White chodilo na účet hvězdám jako Conor McGregor,  Anderson Silva, Brock Lesnar nebo Ronda Rousey, Bloody Elbow aktuálně nabídlo alespoň rámcovou odpověď. Z dokumentů, které americký soud zveřejnil díky žalobě bývalých zápasníků jako Jon Finch nebo Brandon Vera (tito se od Zuffy a UFC domáhají náhrady škody ve výši 1,6 miliardy dolarů za neférové odměňování) se totiž dá ledacos vyčíst.

Podle znaleckého posudku experta Roberta Topela, které zveřejněné dokumenty obsahovaly, třeba Conor McGregor dostal za devět zápasů v letech 2011 až 2016  odměnu ve výši téměř 20 milionů dolarů. Osm z těchto devíti přitom vyhrál, a rovněž stojí za zmínku, že Conor McGregor byl objektivně největším tahákem dosavadní historie UFC, když jen pět PPV přenosů z tohoto období vyneslo Whiteovi a spol. přes 54 milionů dolarů. Rhonda Rousey si za sedm zápasů (šest výher) ve stejném období měla podle Topela připsat třináct milionů dolarů, Anderson Silva pak měl inkasovat za jediné utkání proti Nicku Diazovi 4,3 miliony dolarů.

Informace o příjmech bojovníků UFC patří dlouhodobě na jednu stranu k velmi přísně utajovaným skutečnostem, na druhou stranu bulvárem často propíraným. Obecně se ví, že White and Co. velmi zvýhodňují hvězdy a taháky svých karet, takže zatímco v UFC začínající bojovník může za zápas dostat nižší desítky tisíc dolarů, superhvězda v hlavním taháku večera dle informací Bloody Elbow i stonásobek. Na druhé straně nejsou podle těchto dat úplně pravdivé informace o desítkách milionů dolarů příjmů McGregora a spol., které zveřejňoval třeba magazín Forbes. Přičemž ta nejnovější data, jsou stále předmětem utajení.