Chceme být největší MMA organizací v každé zemi, kterou navštívíme, plánuje Novotný. Po Německu přijdou Anglie a Irsko

Ondřej Novotný cítí, že už nechybí moc a Oktagon se může stát největší evropskou MMA organizací, po které bude každý toužit. 

Chceme být největší MMA organizací v každé zemi, kterou navštívíme, plánuje Novotný. Po Německu přijdou Anglie a Irsko

Doposud tento status náležel polské KSW, která ovšem ve svém vývoji začala poněkud stagnovat. Oktagon ale na vavřínech neusnul, a naopak pokračuje v expanzi, která kromě Německa přinese turnaje také z Anglie nebo Irska.

„Německo již máme zažité a Anglie přijde co nevidět,“ potvrzoval Novotný během rozhovoru pro známý světový portál MMA Junkie. Zde také vysvětlil, v čem vidí velikost své asociace.

„Vždy, když vstupujeme na nové území, snažíme se přinést něco speciálního. Chceme být přední MMA organizací nejen u nás doma, ale také v krajině, do které se vydáme. Když někam vstoupíme, chceme se tam usadit a pravidelně se tam vracet,“ mluvil o své strategii.

„Anglický trh je odlišný od toho německého. Česko a Slovensko mají dohromady okolo 15 milionu lidí, proto chceme růst, budovat show a získávat lepší bojovníky. Proto musíme chodit do dalších zemí,“ vysvětluje.

„Anglie je zemí, které je MMA dobře známé. Lidé tam o bojových sportech pravidelně hovoří, jen tam nemají dostatek MMA turnajů. To samozřejmě chceme změnit. Hodláme být největší evropskou organizací. To je náš cíl. Stát se Ligou mistrů pro evropské bojovníky!“ přeje si Novotný.

S ohledem na to, jaký ohlas budily předchozí galavečery, se dá říct, že k tomu má Oktagon velmi slibně nakročeno. Poslední turnaj z Bratislavy dle Novotného mělo sledovat okolo 400 tisíc lidí online (skrze PPV), což se dá pomalu přirovnat k Fight Night turnajům z produkce slavné UFC.