Už brzo uvidíte mé nové já, a to se v UFC stane šampionem, tvrdí brazilský kulturista, kterého uvidíme v potenciálním zápase roku

Střední váha UFC bude mít brzo nového šampiona. Toho, kterému byl dlouho mistrovský nárok upírán. Jmenuje se Paulo Costa. 

Už brzo uvidíte mé nové já, a to se v UFC stane šampionem, tvrdí brazilský kulturista, kterého uvidíme v potenciálním zápase roku

Paulo Costa se stále považuje za nejsilnějšího zápasníka v divizi střední váhy a je připravený to dokázat. Ještě v létě roku 2020 to byl neporažený bojovník, který svým přístupem a tělesnou stavbou okouzlil nejenom fanoušky, ale dokonce i samotného Danu Whitea. Ten Costu dokonce označil za tu případnou sílu, která by (dnes již bývalého šampiona) Adesanyu mohla sesadit z divizního trůnu. Velmi se však spletl.

Paulo ve své první titulové šanci vůbec nic nepředvedl. Všechna slova, která před zápasem vyřkl, přišla vniveč. Naopak si uřízl velkou ostudu. Jak se ale později ukázalo, prý za nic nemohl. Jeho výkon byl do velké míry ovlivněn zraněním, kvůli kterému měl zápas odvolat.

„Byl jsem hloupý, že jsem se za každou cenu snažil nastoupit. Měl jsem prostě ten fight zrušit, jak by to udělal každý rozumný člověk. Měl jsem zraněnou nohu, špatně se mi plnila váha, křeče mi pronikly snad do celého těla a klíčovou noc před bojem jsem nemohl zavřít oči,“ vzpomínal Costa v pořadu MMA Hour u Ariela Helwaniho

„Na to všechno přišla ještě sklenka vína a ta mě totálně odrovnala. Konečně jsem usnul, ale v boji jsem byl naprosto nepoužitelný. Nulový přehled o světě, hodně špatné reflexy, a navíc pokračující křeče v noze. Adesanya je hubený týpek. Nikdy jsem nepochyboval, že by se nedal porazit, spíše naopak. Stojím si za tím, že se dá snadno sundat. Stačí mi k tomu jenom vhodné bojové podmínky,“ říká. 

„Přátelé, zapomeňte na tu prohru. I na tu s Vettorim, tam jsem byl tlustej jako prase, totálně z formy. Teď jsem však zpět. Jsem zvíře, cítím tu energii ve svých kostech a vážně, borci, tohle mé nové já bude hodně, hodně těžké zdolat a nepochybně se stane i šampionem,“ rozpovídal se nyní již „poučený“ Costa, který své nové já hodlá hned ukázat v nadcházejícím duelu s Khamzatem Chimaevem, kterému bude čelit 21. října v Abú Dhabí.