Doby, kdy mě Khabib trénoval, jsou minulostí, teď jedu sólo, hlásí Makhachev, na něhož čeká test mužnosti

Současný šampion lehké váhy UFC to má jen pár chvil do titulové obhajoby s Charlesem Oliveirou, na kterou se připravuje v Kalifornii. Nyní už bez pomoci svého dlouholetého mentora a přítele. 

Doby, kdy mě Khabib trénoval, jsou minulostí, teď jedu sólo, hlásí Makhachev, na něhož čeká test mužnosti

Islam Makhachev přiznává, že bez Khabiba Nurmagomedova po jeho boku budou zápasy o něco těžší, což se už brzy dost možná potvrdí a ukáže. 

Khabib byl neomylným zápasníkem a podobně neomylným byl následně i trenérem. Většinu metod přebral od svého otce Abdulmanapa a následně je převáděl na své zápasníky. Všichni trénovali až do morku kosti, ale všichni také pilovali svou dominantní techniku až do posledního detailu. 

Islam Makhachev je díky Khabibovi s Abdulmanapem bojovníkem, jakého jej můžeme vidět dnes, přesto do následujícího zápasu v Abú Dhabí bude muset vstoupit na vlastní pěst. Bez jemu známé psychické podpory v rohu. A to je velké oslabení. 

„Je to pravda, Khabib odešel z mého týmu,“ hlesl Makhachev při otázce novinářů z Middle Easy. „Celá léta stál po mém boku, teď se rozhodl věnovat rodině, tudíž mu to nemohu mít za zlé. Je to jeho volba a já jsem koneckonců bojovník, abych si uměl poradit i bez něj,“ řekl. 

„Že jde o ztrátu, to je jasné, ale stále mám další členy týmu, o které se mohu opřít. Javier (Mendez) a já shodně věříme, že jsem lepší jak Oliveira a že ho porazím, o což se budu snažit. Mám políčeno na ten jeho post světové pound for pound jedničky a za tím si půjdu, na tom se nic nemění,“ dodal Makhachev. 

Islam Charlese už jednou porazil, stalo se to právě před rokem v říjnu. Odvety ovšem obecně bývají těžší, protože již soupeř ví, co od vás může očekávat.