Rok na trénink by mi na skolení Jonese stačil, prohlásil hráč NBA Johnson

Pivot basketbalového týmu Indiana Pacers James Johnson se domnívá, že pokud by trénoval alespoň rok, mohl by být více než vyrovnaným soupeřem pro Jona Jonese, který se přitom letos na jaře stal šampionem těžké váhy. 

Rok na trénink by mi na skolení Jonese stačil, prohlásil hráč NBA Johnson

James Johnson je aktuálně pivotem týmu Indiana Pacers a v NBA se pohybuje již od roku 2009. Od té chvíle prošel už deseti kluby v nejslavnější basketbalové lize světa, díru do světa ovšem neudělal.

Více než dvoumetrový basketbalista ale nyní na sebe výrazně upozornil, když v podcastu NBA Rookie Life prohlásil, že by mohl v kleci porazit Jona Jonese.

Jones je považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii UFC a letos v březnu se po třech letech vrátil do organizace Dana Whitea, aby získal pás v těžké váze. Johnson, který má černý pásek v karate, je ale přesvědčen, že by mu na Jonese stačil rok tréninku.

„Potřeboval bych rok na trénink. Můj postoj je skvělý, zatímco o Jonesovi všichni víme, že je výborný na zemi. To zrovna má silná stránka není,“ řekl v podcastu Johnson, který neprohrál ani jeden ze svých dvaceti kickboxerských duelů.

„Dokážu být i na zemi, ale můžu být na jeho úrovni? Zatím tam nejsem. Potřeboval bych tak rok na obranu a na to, abychom v utkání zůstali na nohou,“ je přesvědčen Johnson o svém možném úspěchu.

„Myslím si, že bych ho skutečně mohl porazit. Ale jak jsem řekl, potřeboval bych rok na trénink pozemní obrany. Kopy a pěsti používám od svých pěti, šesti let. Potřebuju se ale naučit, jak používat ruce a nohy efektivně a jak přesně jimi pohybovat v duelu. A pokud mu dokážu zabránit, abychom šli na zem, tak vyhraju,“ dodal sebevědomý šestatřicetiletý basketbalista.