Prosinec bude patřit souboji Baddyho s Tonym Fergusonem

Šéf UFC Dana White před pár dny oznámil, že listopadový galavečer s pořadovým číslem 295 bude patřit Jiřímu Procházkovi, který se v boji o titul v polotěžké váze utká s Alexem Pereirou. O měsíc později se ale mají fanoušci bojových umění taktéž na co těšit. 

Prosinec bude patřit souboji Baddyho s Tonym Fergusonem

Po roce se vrací do UFC Paddy "The Baddy" Pimblett, kterého 17. prosince v Las Vegas čeká Tony Ferguson, tedy bývalý šampion lehké váhy. Pimblett se v UFC naposledy objevil v prosinci loňského roku, kdy nedokázal ukončit Jareda Gordona. Přesto zvítězil a udržel si stoprocentní bilanci.

V utkání si nicméně poranil kotník a po operaci se může vrátit až nyní. El Cucuy, tedy Tony Ferguson, potřebuje již nutně vyhrát. Prohrál totiž šestkrát v řadě a v devětatřiceti letech nemá daleko od ukončení kariéry.

Hned ve dvou případech se poté bude bojovat o pás. Welterovou váhu se pokusí uhájit Leon Edwards proti Colbymu Covingtonovi, jenž se do oktagonu vrátí po roce a půl. Naposledy svedl parádní a nakonec vítěznou bitvu s Jorgem Masvidalem.

Poprvé bude svůj pás obhajovat Alexandre Pantoja, který v muší váze na začátku léta těsně udolal Brandona Moreno. Jeho soupeřem bude Brandon Royval, který se pokusí o odvetu za dva roky starý duel, ve kterém padl v úvodu druhého kola na submisi.