Střední váha má nového šampiona. Jaké jsou reakce na senzační vítězství Stricklanda?

Sobotní program UFC 293 nabídl zcela jistě největší překvapení letošního roku. Americký bojovník Sean Strickland si v pětikolovém utkání o pás střední váhy poradil s Israelem Adesanyou a je novým šampionem. Jaké jsou reakce ostatních hvězdných bojovníků na tento senzační výsledek?

Střední váha má nového šampiona. Jaké jsou reakce na senzační vítězství Stricklanda?

Israel Adesanya se dlouho držel na vítězné vlně, zvládl dvacet duelů v řadě, ale v posledních třech letech třikrát prohrál. Předloni nestačil na Jana Blachowicze, loni po technickém knock-outu padl s Alexem Pereirou a v sobotu v rámci UFC 293 jej naprosto nečekaně vyřídil Američan Sean Strickland.

„Wow, to byl zápas. To je tak, když se příležitost potká s přípravou," chválil Stricklanda Derek Brunson, sedmička střední váhy. „Jednoduchost a disciplína vyhrávají zápasy, gratuluji Stricklandovi," přidal bývalý šampion v muší váze Demetrious Johnson.

„Neskutečné, gratuluji chlape," napsal na svůj Twitter Justin Gaethje. „Výborně Seane. Dva kvalitní bojovníci a zcela jiné charaktery proti sobě, kde jinde byste to našli. Úžasný sport a neuvěřitelné představení," zhodnotil klání Conor McGregor.

A během svých tradičních „pondělních otázek“ se ke klání na Instagramu vyjádřil i šampion Oktagonu ve střední váze Patrik Kincl.

„Působilo to na mě tak, že Izzy Stricklanda podcenil a pak už se do toho nedokázal dostat,“ soudil Kincl, který si z pětikolového duelu odnesl i několik poznatků.

„Strickland mě zaujal už ve fightu s Magomedovem. Tam ho strašně vymazal. Od té doby zkouším něco zapojovat,“ dodal čtyřiatřicetiletý rodák z Hradce Králové, který aktuálně připravuje na další zápas v UFC Davida Dvořáka.