Trilogie mezi Vémolou a Véghem není úplně vyloučena, myslí si Novotný. V cestě ale stojí několik překážek

Největší zápas v celých dějinách československého MMA, a k tomu všemu navíc na fotbalovém stadionu pro statisíce lidí? To by bylo něco neuvěřitelného! 

Trilogie mezi Vémolou a Véghem není úplně vyloučena, myslí si Novotný. V cestě ale stojí několik překážek

Sotva se nám potvrdila odveta mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem a lidé okamžitě začali zjišťovat, kdy a kde se uskuteční a zdali se v případě výhry Terminátora dočkáme i trilogie, která by rozhodla potenciální nerozhodný stav. Na většinu těchto zásadních otázek se pokusil odpovědět šéf OKTAGONu MMA Ondřej Novotný ve svém interview pro server sport.cz.

„Jestli se dočkáme trilogie, to je těžké říct. Zatím jsme se nad tím nijak nezamýšleli, ale možné to je. Hrozně by záleželo, jak by to vzal Karlos. Za posledních pět let prohrál pouze jednou, a to právě s Attilou. Vidíme dodnes, co to s ním dělá. Sám jsem na to zvědavý,“ řekl úvodem Novotný, který si nechával vrátka všem možnostem otevřená. Určitě by se třetímu měření sil nebránil, obzvláště, pokud ví, jak vysokou pozornost mu tento zápas přinese.

A od té pozornosti se odvíjí i místo lokace, kde se duel uskuteční. „Bavili jsme se o stadionu Slovanu Bratislava, ve hře byla i trnavská aréna kvůli tomu, že Attila chtěl na nějaký velký fotbalový stadion. V hlavě jsme měli i stadion Slavie Praha. S těmi všemi riziky, dalšími okolnostmi a také tím, že to je finančně ještě nákladnější, jsme od toho upustili. O2 arena je na tohle perfektní, jedna z nejlepších arén v Evropě.“

Karlos Vémola nicméně v květnu prohrál s Patrikem Kinclem, čímž se jeho plány trochu nalomily. I na tuto porážku má Novotný ovšem odpověď. 

„Karlos extrémně nerad prohrává. Já jsem sám zvědavý, jak to bude vypadat. Sám jsem vždy říkal, že i v případě, kdyby Karlos prohrál, tak ho to nijak neovlivní a nijak ho to nesníží jako bojovníka před Attilou. Je to první Čech v UFC, extrémně dobrý zápasník. Má neuvěřitelné skóre, patří do světové padesátky a ničí tu světové hvězdy. Jedna prohra s Patrikem by ho neměla ovlivnit. Ale otázka je, co to skutečně s Karlosem udělalo,“ pověděl Novotný.

Teď na Terminátora ještě čeká obhajoba pásu polotěžké váhy proti Pavolu Langerovi. Teprve pak by měl přijít na řadu Attila Végh, a pokud Karlos stav série srovná, trilogie určitě bude cítit ve vzduchu.