Přesun k boxu je stále reálný, říká Dana White. Řeší ale jeden velký problém, který vše komplikuje

Nejen UFC a Power Slap, úspěšný byznysmen Dana White cílí ještě na boxerské odvětví. To má však více děr, než se na první pohled může zdát. 

Přesun k boxu je stále reálný, říká Dana White. Řeší ale jeden velký problém, který vše komplikuje

Dana White se stále touží stát mužem, který dá box dohromady a zvedne jeho zašlou slávu. Pouze netuší, kde má začít.

Už tu byly nějaké spekulace, že bude založena vlastní stáj. Byly zde i spekulace ohledně překopání váhových kategorií (především jejich zredukování) a téže spojení velkých federací, aby častěji docházelo k hvězdným fightům.

O těchto věcech se ale víceméně bavíme stále dokola už tři roky a pořád zde nebyla vidět žádná změna. Dočkáme se jí vůbec někdy?

„Pracuji na tom. Stále platí, že se chci jednoho dne přesunout k boxu a začít to tam spravovat, ale doposud je to velmi komplikované. Člověk ani neví, kde může začít, celý ten systém tam je úplně pokažený!“ pronesl Dana White, který v UFC zavedl určité platební metody, jichž se drží už několik dlouhých let. Zápasníky například motivuje bonusy za výkony či ukončení večera.

„Na tohle bude potřeba mnohem více času. Až tam přejdu, začne hromadná čistka. Chce to ale nejprve důkladný plán,“ poznamenává White, jenž o podobném plánu začal mluvit přibližně před třemi lety. Doposud ovšem k jeho realizaci žádné kroky podnikat nezačal.

S návrhem na snížení počtu hmotnostních kategorií přišel i Floyd Mayweather. Box má oproti MMA mnohem více váhových divizí, což znamená, že se zde snižuje šance na uspořádání nějakého velkého zápasu. A je to právě nedostatek velkých zápasů, kvůli kterým není o box buzen takový zájem.