UFC je nejlepší platforma pro všechny, tvrdí legenda, která radí fighterům, aby nedbali tolik na peníze

V UFC se nachází stále více bojovníků, kteří nejsou spokojení s výší svého platu. Neuvědomují si ovšem, že dneska se dá vydělávat i jinak než zápasy, máme tu třeba sociální sítě. 

UFC je nejlepší platforma pro všechny, tvrdí legenda, která radí fighterům, aby nedbali tolik na peníze

Není důležité si vydělávat hodně peněz, podstatné je si udělat jméno, aby k vám ty peníze potom chodily samy. Toto doporučení se snaží dát nejen začínajícím fighterům veterán Chael Sonnen.

I on musel reagovat na zvěsti, že Dana White svým bojovníkům špatně platí. Tato překážka by ovšem neměla být tak velká.

„Nikdy se mi nelíbila myšlenka, že by se z fightera stala děvka, která jde po penězích. Kdo mi zaručí větší výplatu, k tomu půjdu... takový přístup jsem nikdy nepodporoval. Ze všeho nejdůležitější je správná platforma, ve které můžete zazářit, dát o sobě vědět a udělat si jméno,“ domnívá se velezkušený veterán.

„Přijměte nižší plat ve správné organizaci a budujte si značku, jméno, získejte sponzory a nahrňte si fanoušky na sociální sítě. Takhle bych to udělal já. Tohle je začátek, po kterém peníze přijdou samy,“ prohlásil ve svém podcastu. 

Sonnen tím nepochybně narážel na poslední dobou velmi oblíbené téma financí, na něž si stěžuje stále více a více bojovníků. Jen takový Dana White je toho názoru, že v UFC vznikají milionáři, a ti, co chtějí ještě více, jsou zkrátka nenasytní. 

Mnoho bojovníků již řeklo, že si po odchodu z UFC začali zápasením konečně vydělávat, ale zase žádná jiná organizace nemá takovou sledovanost. A pokud se proslavíte v UFC, nemáte o nabídky, sponzory a sledující na sociálních sítích nouzi.