Snad se mi budeš moct aspoň trochu rovnat, říká Chimaev před nejočekávanějším zápasem roku

Napětí před duelem o titulovou šanci ve střední váze UFC graduje. Nejprve svého soupeře hanil Paulo Costa a teď přispěchal s pohotovou reakcí i Khamzat Chimaev.

Snad se mi budeš moct aspoň trochu rovnat, říká Chimaev před nejočekávanějším zápasem roku

Zatím nad všemi svými soupeři údajně naprosto jasně dominoval, až ho to přestává bavit, a proto doufá, že ho konečně už někdo pořádně trefí.

Pomalu to z jeho strany začíná být až provokace. Khamzat Chimaev se po celou dobu propagace svého zápasu s Paulem Costou pyšní natolik vysokým sebevědomím, až to některým lidem přijde otravné. On má však pro všechny kritiky i nenávistivé lidi jasný vzkaz.

„Pořád si na mě stěžujete, pořád mě kritizujete, ale tak mi dejte někoho, kdo mě konečně sejme. Najděte mi někoho, kdo je lepší, než jsem já. A řeknu vám to na rovinu, že šampioni Edwards ani Adesanya to nejsou. Oba bych je hravě sejmul,“ měl Chimaev při rozhovoru pro Yahoo Sports velmi rychle jasno.

Nachází se tedy v UFC vůbec někdo, kdo by ho mohl aspoň trochu zpomalit?

„Těžko,“ nepochyboval Chimaev. „Ani Paulo Costa mi nic neudělá. Je mi to líto, přátelé, ale hodím ho na zem a budu ho demolovat tak dlouho, dokud se mi nevzdá. A to ani nevíte, jak moc rád bych si přál opak. Doufám, že mě praští do ksichtu, protože to tu je pro mě už moc velká nuda, ale pochybuju, že se mi někdo jako Costa kvalitativně dorovná.“

Doposud měl švédský Vlk štěstí, všechna svá slova dokázal obhájit. S každým novým zápasem ovšem svou laťku odvážlivých proslovů jenom stupňuje, a pokud by teď prohrál, jistě si na něm kritici smlsnou.

K duelu mezi Paulem Costou a Khamzatem Chimaevem dojde 21. října na turnaji UFC 294 v Abú Dhabí. Dana White přímo potvrdil, že půjde patrně o nejočekávanější MMA zápas letošního roku. Navíc se předpokládá, že si vítěz zajistí šanci v boji o titul.