Éra Eagle FC právě začíná. Budu nejlepší promotér všech dob, hlásí Khabib

Jako zápasník sice už skončil, ale jako promotér se teprve rozehřívá. A nutno dodat, že jeho první turnaje slaví poměrně velký úspěch.

Éra Eagle FC právě začíná. Budu nejlepší promotér všech dob, hlásí Khabib

Khabib Nurmagomedov jde postupnými krůčky na vrchol. Podobně jako začínal s bojovou kariérou, tak si teď jde pro post manažerské jedničky. Ta cesta bude dlouhá a trnitá, ale on sám nepochybuje, že by ji nezvládl.

„Eagle Fighting Championship se neustále rozrůstá a my plánujeme prorazit nejen v Americe, ale i v celém světě,“ odhalil Khabib, jehož na této pouti podporují velmi dobře finančně založení sponzoři.

„Mým cílem je stát se nejlepším. Nejsem tu od toho, abych byl druhým nebo třetím, já chci být absolutní jedničkou, tím nejlepším promotérem na světě,“ dává najevo svou mentalitu, která se od dob jeho aktivního zápasnického působení vůbec nezměnila.

„S EFC jsme vyvinuli nový systém. Vymysleli jsme nové limity váhových kategorií, po kterých zápasníci už dlouhá léta volali. A to není jediná změna, pár dalších revolučních změn nás ještě čeká. A jsem si jistý, že se lidem budou líbit,“ poodhalil pro ESPN.

Jelikož býval sám fighter, proto nyní Khabib ví, jaké potřeby ostatních bojovníků je třeba naplnit. Tyto prvky následně hodlá promítnout do své organizace EFC, jejíž turnaje se nejčastěji pořádají v Dagestánu. Má za sebou ale i několik turnajů v USA, kde proti sobě bojovali například Kevin Lee s Diegem Sanchezem.

Nejčtenější z tématu