Lehká váha má lepší borce, než je Makhachev, myslí si vysloužilý UFC veterán. Hold vzdal do Brazílie

Lehká váha je tou nejnabitější divizí, jakou UFC má. Všem borcům momentálně vévodí Islam Makhachev, který možná drží pás, ale údajně nejlepší není.

Lehká váha má lepší borce, než je Makhachev, myslí si vysloužilý UFC veterán. Hold vzdal do Brazílie

Svůj názor o tom, kdo si aktuálně zaslouží sedět na trůnu, se rozhodl přidat do oběhu dnes už známý UFC veterán Kevin Lee, který pověsil rukavice na hřebík 1. července, když jej porazil Rinat Fakhretdinov. V době své aktivní kariéry ovšem čelil tomu nejlepšímu, co hvězdná MMA Liga mistrů nabízela.

„Normálně bych řekl, že je nejlepší lehkou vahou současnosti i celé historie Khabib Nurmagomedov, ale protože je už v důchodu, pak musím říct Charlese Oliveiru,“ zněl Leeho názor, který vyřkl v Just Scrap Radiu.

„Bojoval jsem nebo trénoval s celou řadou velice silných a zvučných zápasníků a co jsem mohl na vlastní kůži poznat, je to, že jsem ještě neviděl tak fyzicky odolného a technicky vyspělého týpka, jako je Charles Oliveira,“ vzdával hold bývalému šampionovi, kterého loni v říjnu porazil Islam Makhachev, jehož Lee pro změnu na vrchol potravního řetězce neřadí.

„Islam není žádný Khabib, má své mouchy. Je zranitelný. Nenechte jednu prohru, aby definovala celou vaši kariéru. Charles ve své aktivní době čelil celé sérii zabijáků, o které si Islam může nechat jenom zdát. Proto si jsem jistý, že odvetu s ním vyhraje,“ predikoval Lee.

Detroitský bijec tak vhodně připomenul slovo odveta. K té opravdu dojde. Charles Oliveira totiž nedávno porazil rozjetého Beneila Dariushe, čímž jen potvrdil, že kromě Makhacheva porazil celou špičku lehké váhy. Dana White navíc svému brazilskému koni zajistil novou šanci v boji o titul. Proti Makhachevovi se tedy znovu postaví 21. října v Abú Dhabí.