Hodinka pravdy se blíží a Joshuovi se věří čím dál méně. Ve skutečnosti nikdy dobrý nebyl, míní Fury

Joshuův výkonnostní propad je pozorován už delší dobu a co nevidět se to projeví i v duelu s Dillianem Whytem. 

Hodinka pravdy se blíží a Joshuovi se věří čím dál méně. Ve skutečnosti nikdy dobrý nebyl, míní Fury

John Fury, otec šampiona Tysona Furyho, si povšiml, že je na Joshuově kariéře poslední roky cosi v nepořádku. Mnoho lidí si myslí, že AJ začal výkonnostně klesat až po dvou po sobě jdoucích prohrách s Oleksandrem Usykem, pravda je ale mnohem drsnější.

„Anthony ve skutečnosti uvadá už dobrých šest let. Zlomilo se to v době, co měl zápas s Wladimirem Klitschkem, to byl vrchol jeho kariéry. Měl zde sice trochu štěstí, ale Wladimira porazil, pak to s ním šlo z kopce,“ vypozoroval John Fury, který se věnoval také boxu jako jeho synové. Údajně má za sebou desítky zápasů v dříve zakázané disciplíně holých kloubů, tedy boxu bez rukavic.

„Anthony v sobě nikdy neměl tu charakteristiku, která dělá šampiona šampionem, nikdy nebyl tak komplexní. Když šel na vrchol, tak se uměl tlačit dopředu a ta dravost mu vyhrála titul. Teď je ale jen takovou skořápkou, která má spoustu trhlin. Na dnešní poměry je málo komplexní. Vskutku málo,“ vypověděl Fury starší na kanálu BT Sport, kde zastává roli sportovního experta.

A co jsme si mohli i my sami povšimnout, Joshua si je svého úpadku sám vědom a dost jej to štve. Proto také vyzval Dilliana Whytea s Deontayem Wilderem k bojovému tanci, ve kterém hodlá hrát vabank. Buďto vyhraje a vrátí se zpátky na výsluní, anebo prohraje a v tom případě mu vrcholná kariéra sportovce asi skončí. Tady už zmýlená neplatí.