Jedna z největších bitev střední váhy UFC se blíží. Donutím ho v té kleci brečet! slibuje brazilský bojovník

Ve střední váze nás bude na turnaji UFC 294 čekat naprostá pochoutka, která rozhodne o dalším titulovém vyzývateli.

Jedna z největších bitev střední váhy UFC se blíží. Donutím ho v té kleci brečet! slibuje brazilský bojovník

Brazilec Paulo Costa už o titul jednou bojoval a neuspěl. Od té doby se snaží o pomstu a nyní je na dobré cestě. Po výhře nad Lukem Rockholdem si vyžádal duel s nebezpečným „Vlkem“ Khamzatem Chimaevem, který ve své profesionální kariéře ještě nikdy neprohrál. Každá série prý ovšem jednou končí.

„Tak jsem se konečně dočkal. Dlouhé měsíce jsem o duel s Khamzatem Chimaevem usiloval, pořád mi unikal, až teď, kdy neměl jinou možnost, na to konečně kývnul,“ prozradil Costa novináři Arielovi Helwanimu v jeho pořadu The MMA Hour. 

„Všude slýchám o tom, jaký je Khamzat dravec, jak ničí své soupeře pouhým pohledem, ale já v něm vidím jen malého ustrašeného kluka, který si vybírá soupeře podle toho, jak se mu to zrovna hodí. Však nám je důkazem už jenom to, že se vyhnul několika kvalitním protivníkům a dlouhou dobu se vyhýbal také mně,“ poukazoval.

„Nejprve vyzval Leona Edwardse, ten ho odmítl. Pak vyzval Kamaru Usmana, s ním mu to také nevyšlo. Následně to zkoušel přes Belala Muhammada, ale ani tam mu pšenka nekvetla. Nakonec se s velkým odporem dopracoval až ke mně a tady moc dobře ví, že narazil,“ povídal Costa.

„Teď, když je to oficiální, vězte, že toho kluka donutím v kleci brečet. Půjdu ho zmlátit a neexistuje nic, co by s tím on mohl udělat,“ slíbil brazilský bijec, jehož profesionální skóre čítá čtrnáct výher a dvě porážky.

Khamzat Chimaev už dlouhou dobu absentuje, proto je pro něj tento zápas svým způsobem i mírným vysvobozením. Od doby, co loni na podzim naštval Danu Whitea, dostal zákaz působit ve velterové váze. Teď si musí hledat soupeře ve střední, a to se mu dlouhou dobu nelíbilo, než se konečně kousl.