Že by se Fury vyhýbal Usykovi? Je to možné, myslí si bývalý šampion. Důvodů je několik

Tyson Fury a Oleksandr Usyk dlouhé týdny jednali o velkém sjednocujícím zápase. Nikdy jsme se ho však nedočkali. Proč? Vina, jak se zdá, byla na straně britského šampiona.

Že by se Fury vyhýbal Usykovi? Je to možné, myslí si bývalý šampion. Důvodů je několik

Tyson Fury se jeví jako nejlepší těžká váha současnosti, kterou dle papírového ohodnocení je, ale i on má své slabiny.

Svůj názor o tom, kdo by jej mohl porazit, řekl veřejnosti bývalý šampion lehké váhy UFC Khabib Nurmagomedov. Ten si zápasy z královské hmotnostní kategorie nenechává ujít a Tysona Furyho velice uznává. Častokrát o něm mluví jedině s chválou, přesto věří, že i jeho nedotknutelnost může být jednoho dne prolomena.

„Tyson Fury je nepochybně nejlepší těžká váha současnosti. Nikdo tu není lepší. Joshua i Wilder se nachází až za ním, a pokud teď dojde na duel s Francisem Ngannouem, ani on by si proti němu neškrtnul,“ nechával se slyšet Khabib.

„Jediný zápas, kde bych už o výsledku trochu váhal, je ten s Oleksandrem Usykem. Jemu vážně věřím, že by se byl schopen Tysona dotknout. Dozajista by to pro něho byla největší možná výzva současnosti,“ řekl bývalý ruský zápasník pro server Sky Sports.

Khabib není jediný, kdo po velkém sjednocujícím duelu mezi Furym a Usykem volá, stejně tak si jej přejí vidět i všichni fanoušci, ale doposud jsme se jej zatím nedočkali. Ta jednání se nesla tak dlouho, až se oba boxeři vydali na svou vlastní cestu. Gypsy King se střetne s Francisem Ngannou a Oleksandr Usyk s Danielem Duboisem.

„Nevím, proč to takhle dopadlo, ale patrně bude vina na Furyho straně. Proč? Nechápu to. Nebudu říkat, že se bojí, ale myslím si, že kdyby chtěl, tak už do toho zápasu dávno nastoupil. Třeba nechce přijít o svůj bezchybný rekord, možná vidí, jak je Oleksandr agilní, což by mu mohlo vadit. Těch důvodů může být více,“ pronesl Khabib, který si nyní veškeré boje užívá z pohodlí obývacího pokoje doma v Dagestánu, kam se po konci své aktivní zápasnické a vesměs i trenérské kariéry vrátil za rodinou.