Procházkův návrat dostává reálné kontury. Bude to o titul a ukážeme lidem skvělou show, říká český samuraj

Dlouhé měsíce čekání se zdají být konečně u konce, Jiří Procházka to má pár chvil do oficiálního oznámení svého dalšího zápasu.

Procházkův návrat dostává reálné kontury. Bude to o titul a ukážeme lidem skvělou show, říká český samuraj

Český samuraj se zranil krátce před bitvou, kterou měl podstoupit loni v prosinci proti Gloveru Teixeirovi. Bohužel nejen pro tuzemské fanoušky, ale pro MMA příznivce obecně, to zranění bylo natolik vážné, že si dle lékařů vyžádalo minimálně devítiměsíční stopku. Dana White tehdy říkal klidně i rok.

Jelikož si Procházka nepřál brzdit divizi, vzdal se mistrovského titulu a uvolnil jej dalším bojovníkům v pořadí. Co však osud nechtěl, je to, že se nový šampion Jamahal Hill také zranil a po vzoru Procházky se vzdal titulu, aby rovněž nebrzdil divizi. Teď je tedy polotěžká váha bez svého panovníka, což by Dana White rád změnil.

„Čekáme na potvrzení ze strany UFC. Zatím nemáme termín, ale máme jistý, že půjdeme o titul. A já věřím tomu, a zároveň chci, aby můj příští soupeř byl Alex Pereira,“ prohlásil Jirka v pořadu The MMA Hour u Ariela Helwaniho.

„Alex má dobrý bojový styl a do svých úderů zapojuje více mysl. V této chvíli ho vnímám jako těžšího soupeře, než pro mě byl Jamahal Hill. Náš souboj s Alexem má vysoký potenciál, abychom světu ukázali kvalitní titulový zápas,“ přidal třicetiletý bijec.

Asi ani nemá cenu zmiňovat, jak obří tato událost pro fanoušky je. Jiří Procházka je zárukou kvality, nerad ukončuje zápasy na body, a totéž platí o jeho brazilském soupeři. Oba bojovníci vysílají tvrdé granáty a bojují s rukama dole od brady. Pokud v takovém zápase není KO zaručeno, pak už nikde.

Jirkův trenér Martin Karaivanov stihl naznačit, že z dostupných termínů to nyní nejvíce vypadá na prosinec a Las Vegas. Česko-brazilská dvojice by se tedy postarala o ten úplně poslední zápas letošního roku, který by měl navíc potenciál být tím absolutně nejlepším. Nechme se překvapit.