Jones, nebo Silva? Bývalý šampion rozsekl debatu o tom, kdo je nejlepší ze všech

S ohledem na novodobou historii je dle fanoušků nejlepší MMA bojovník všech dob Jon Jones. Bývalý šampion velterové váhy a dnes už vysloužilý veterán Tyron Woodley si ovšem staví svůj vlastní žebříček, na jehož čele vysedává úplně jiné jméno.

Jones, nebo Silva? Bývalý šampion rozsekl debatu o tom, kdo je nejlepší ze všech

Tyron Woodley býval svého času postrachem velterové divize, kde se podepsal i pod jeden z historicky nejlepších fightů všech dob. Od roku 2019 ale jeho síly začaly upadat, a když se dostavily čtyři prohry v řadě, tak ukončil svoji MMA kariéru.

Dnes už se „The Chosen One“ soustředí spíše na analýzy zápasů, což mu ovšem nejde vůbec špatně. Už kolikrát trefil přesný průběh souboje či dobře odhadl vítěze. Teď se svou analýzou však pokročil a zaměřil se na jmenování toho absolutně nejlepšího MMA bojovníka všech dob.

„S ohledem na bojové sporty je MMA bezpochyby nejtěžším možným odvětvím, jakému se můžete věnovat. Tady nejde jen o postoj nebo jen o zem, tady musíte být opravdu hodně komplexní, abyste měli šanci učinit nějakou delší sérii bez porážky,“ rozpovídal se Woodley.

„Druhá věc je, že abyste mohli být nejlepší, musíte dodržovat pravidla. Jon Jones je legenda našeho sportu a já osobně ho řadím hodně vysoko, ale bohužel díky jeho sporné minulosti nemůžu jinak než na absolutní vrchol dosadit Andersona Silvu,“ konstatoval.

„Anderson Silva byl svého času absolutní zvíře. On nejvíce rozhýbal tuto hru a natáhl tu vítěznou sérii na takové číslo, na které nemusí nikdo dosáhnout. Kromě toho šel lidem příkladem a vždy se uměl chovat. Za to si vysloužil můj respekt,“ pověděl bývalý šampion z velterové váhy UFC, který v březnu roku 2021 vstoupil naposledy do klece. Pak si dal ještě dva sranda boxerské fighty s Jakem Paulem, které mu zrovna nevyšly, načež to konečně definitivně zalomil.

Nejčtenější z tématu