Karlos Vémola přiznal děsivou pravdu, málem končil kariéru už na Štvanici. Teď ale čeká na Végha

Karlos Vémola se v sobotu představil v dalším zápase na Štvanici, a i přesto, že jeho výkon nebyl ideální, tak se vrátil na vítěznou vlnu.

Karlos Vémola přiznal děsivou pravdu, málem končil kariéru už na Štvanici. Teď ale čeká na Végha

Argentinec Lucas Alsina nadělal Terminátorovi více problémů než většina lidi předpokládala, ten tak vyhrál až po třech kolech jednomyslným rozhodnutím na body a nyní by ho měla čekat obhajoba titulu polotěžké váhy proti Pavolu Langerovi. A někdy poté dlouho očekáváná odveta s Attilou Véghem.

Od šampióna polotěžké váhy většina čekala, že svého soupeře jednoznačně přejede hned v prvním kole, místo toho se trápil celá tři kola. Karlos byl s kurzem 1.03 jednoznačně největší favorit celé karty, očekávání tedy byla veliká, ale olomoucký bijec toho kromě doručených takedownů v každém kole moc nepředvedl, čehož si všiml také jeho další soupeř.

„Dnes to nebyl on. Nevím, jestli mu neseděl soupeř, nebo měl nějaké jiné problémy, ale myslím si, že jeho výkon nebyl stoprocentní. Ukázalo se, že je také jenom člověk a může mít horší den. Pro mě je to motivace odmakat přípravu a poté předvést co nejlepší možný výkon,“ řekl slovenský titulový vyzyvatel pro sport.

Historicky první čech v UFC se po zápase v rozhovoru pro sport.cz vyjádřil, že kdyby prohrál, pravděpodobně by se vzdal titulu a opasek už neobhajoval. „Řekl bych, že nejdu. Asi bych jim sdělil, aby mi dali jiného soupeře, že na to prostě už nemám. Myslím si, že to takhle není správně. Z morálního hlediska.“ Pro slovenského obra by se tedy nejspíš musel hledat jiný soupeř, aby se mohl utkat o pravoplatný titul.

A jak to tedy nyní vypadá s odvetou proti historicky nejlepší slovenské polotěžké váze? Attila na Štvanici při rozhovoru s Ondrou Novotným několikrát naznačil, že je připravený pustit se do plné přípravy a pouze čeká na zprávu od Oktagonu, což nyní vlastně potvrdil i Karlos. Odveta se ale tento rok už velice pravděpodobně nestihne, a tak je šance, že tento zápas uvidíme příští rok na nějakém velkém fotbalovém stadionu, což je Karlosův velký sen.