Procházku v kleci zničím! slíbil jeho nový soupeř. Český samuraj pohotově odpověděl

Není to zatím sice vytesáno do kamene, ale už teď je téměř jisté, že příštím soupeřem Jiřího Procházky bude vítěz hlavního předzápasu turnaje UFC 291 Alex Pereira.

Procházku v kleci zničím! slíbil jeho nový soupeř. Český samuraj pohotově odpověděl

Šestatřicetiletý Brazilec Pereira si v ostře sledovaném duelu poradil s o čtyři roky starším Polákem Janem Blachowiczem, jehož v těsném poměru udolal na body. Co se týče boje na zemi, tam strádal, ale kladné body si naopak získal pěstními výměnami v postoji, kde také napáchal větší škody. Ty se z hlediska bodovacích kritérií ukázaly jako rozdílové.

„Mnoho lidí mi říkalo, že je Blachowicz nejtěžším soupeřem v divizi. Logicky by tedy všichni, co přijdou po něm, měli být lehčí,“ usmíval se Pereira na tiskové konferenci, když se měl vyjádřit ke svému dalšímu zápasu. Ví se totiž, že mu výhra nad Blachowiczem zajistila vstupenku k boji o titul.

„Není to sice zatím potvrzené, ale počítáme s tím, že půjdeme o pás. A až na to přijde, budu připraven a porazím i Procházku,“ prohlásil ostřílený brazilský bojovník, který směrem do Česka zaslal první důrazné varování. Vzhledem k jeho intenzitě netrvalo dlouho, než si ho Procházka povšiml.

„Viděl jsem Pereirův zápas s Blachowiczem a myslím si, že oba mohli předvést daleko lepší výkon… V každém případě se těším, až půjdeme (s Alexem) do zápasu. Věřím, že mám přesně ty zbraně, kterými ho mohu ukončit,“ odpověděl Procházka skrze server sport.cz.

Největší radost z této bitvy budou mít fanoušci pořádné štípané. Jak Pereira, tak i Procházka disponují agresivním stylem boje a ani jeden neuznává nějakou přílišnou defenzivu, kdy by si držely ruce u hlavy. Je skoro až jisté, že se dočkáme ukončení před limitem a že si takový trhák UFC nebude moct nechat ujít a zařadí jej na závěr roku do proslulé lasvegaské T-Mobile Areny.