Karlos Vémola úřadoval na Štvanici, Sanikidze uhájil pás, Buchinger je zpátky

Oktagon speciál na pražské Štvanici dostal sladkou tečku. Bohatá atmosféra, muzika, skandující dav i žádost o ruku. Událost, na kterou se nezapomene.

Karlos Vémola úřadoval na Štvanici, Sanikidze uhájil pás, Buchinger je zpátky

Letitá tradice byla právě navždy uzavřena. Oktagon se naposledy vrátil na pražskou Štvanici, kterou vždy považoval za nejhezčí místo pro pořádání svých turnajů. Tento plácek ale bohužel disponuje jen limitovaným prostorem, který se organizaci, jež útočí na status evropského MMA primáta, údajně již nevyplatí financovat.

Oktagon se tedy se svými fanoušky rozloučil speciálem, který představovaly dva turnaje krátce po sobě, tedy v pátek a sobotu. V pátek o titul bojovali Magard s Limou, kde vyhrál druhý zmíněný bijec, a v sobotu Sanikidze s Keitou, zde pro změnu obhájil úřadující šampion Sanikidze, jehož soupeř si trochu smolně zlomil palec u nohy hned v úvodu utkání. Ani tomuto zranění ovšem nedovolil, aby mu zabránil v žádosti o ruku, kterou si předem naplánoval. Nakonec slyšel ano. 

Hvězdný návrat

Poslední Štvanice posloužila jako odrazový můstek dvěma veteránům. Bývalý šampion Ivan Buchinger si po návratu ze zranění poradil s Abou Tounkarem, na němž uplatnil ground and pound a ukončil jej ve druhém kole. Velký návrat slaví i český Terminátor Karlos Vémola, který si po prohře s Patrikem Kinclem povodil argentinskou Kobru Lucase Alsinu, jehož zdemoloval na zemi. Ukončení před limitem sice nepřišlo, při bodovém ohodnocení ale nebylo co řešit.

Situaci přímo v areně monitoroval Pavol Langer, který v divizi polotěžké váhy Oktagonu zastává roli dočasného šampiona. Právě s ním se Karlos utká na nějakém podzimním termínu. Tato dvojice si rovnou tedy po Terminátorově výhře střihla první vzájemný staredown.

Ze zbytku musíme zmínit parádní výkon obra Daniela Škvora, který svou bilanci na Štvanici uzavřel na třech výhrách bez porážky. Svého švédského soupeře Nermina Hajdarpasiče dokonce ukončil škrcením, což je první Škvorova submise v celé jeho kariéře.