Joshua, Wilder i Fury to mají za pár. Kdo bude těžké váze vládnout po nich? Šampion má tip

Tyson Fury, Deontay Wilder, Oleksandr Usyk a Anthony Joshua tvoří elitní čtyřku těžké váhy. Žádné z těchto jmen ale neumí mládnout a co nevidět pověsí rukavice na hřebík. 

Joshua, Wilder i Fury to mají za pár. Kdo bude těžké váze vládnout po nich? Šampion má tip

Tyson Fury byl už jednou v důchodu, Joshua nad ním uvažuje, Wilder se vydal na poslední titulovou misi a Usyk oznámil, že to vidí ještě tak na dva zápasy, než i on pověsí rukavice na hřebík. Ty vyhlídky nejsou zrovna růžové, ale nedokážeme s tím nic dělat.

Popularita boxu ale bohužel visí právě na těchto jménech, která pomalu končí. Kdo by mohl přijít po nich? To Tyson Fury prozradil v rozhovoru pro iFL TV.

„Vždy se něco najde. Stejně, jako si diváci zvykli na nás, tak si zvyknou na někoho jiného. Vždy se objeví někdo, kdo zaujme, zejména pak v těžké váze,“ domnívá se Fury.

Sám by však měl tip, koho sledovat. „Za mě má určitě největší potenciál takový David Adeleye. To je podle mě budoucnost těžké váhy. Kdybyste si s ním dali sparing, tak pochopíte, jak výjimečný ten kluk je. Pouze potřebuje čas, aby o sobě mohl dát vědět. Pak si jednou vzpomenete i na má slova,“ věří.

Ačkoli takový Gypsy King ještě není žádný veterán - 12. srpna oslaví 35. narozeniny – tak otevřeně přiznává, že se na vrcholu nebude moct udržet věčně a že pro něho slovo důchod vůbec není cizí. „Nikdy nevíte, kdy mi přeskočí a já zase odejdu,“ říkal upřímně.

Tyson Fury zatím zůstává šampionem federace WBC, ale jak dlouho mu tento status vydrží, to je jen otázkou. Teď jde sice do zápasu s Francisem Ngannou, což je spíše zábavní záležitost nežli profesionální fight, ale poté bude povolán do povinné obhajoby proti jednomu z povinných vyzývatelů.

Na vrcholu žebříčku se momentálně nachází Andy Ruiz. Není ale vyloučeno, že Andyho nepředskočí takový Deontay Wilder, kterého by měl na konci roku čekat duel s Anthonym Joshuou. Tedy za předpokladu, že Joshua nyní v srpnu přemůže Dilliana Whytea.