Pásy jsou podřadné, tady jde o mnohem více, ví Usyk, který volá po boji s Furym

Tato jednání se řešila dlouhé týdny, ale nikdy nedošla ke zdárnému konci. To dneska Usyka velice mrzí a doufá, že se to v budoucnu napraví.

Pásy jsou podřadné, tady jde o mnohem více, ví Usyk, který volá po boji s Furym

Je to ten klasický příběh, kdy jedna strana vinila druhou ze strachu. Všichni se tak dlouho osočovali, až ze zápasu, kterým byli nadšeni zejména fanoušci, sešlo. V ten moment ukrajinský šampion pochopil, že možná bylo lepší slevit ze svých nároků.

„Já a Tyson Fury jsem proti sobě už dávno měli boxovat. Když už jsme to nebyli schopni udělat kvůli nám, měli jsme to udělat alespoň kvůli fanouškům, kteří na to čekali. Ve hře bylo moc. Takový zápas tu ještě nebyl a my jsme zklamali,“ uvedl ukrajinský šampion, v jehož moci jsou pásy IBF, IBO, WBA a WBO.

„K čertu s pásy, ty jsou podřadné. Je dobré je mít, ale na určité hodnotě vám nepřidají. Já a Fury se musíme utkat, ve hře je mnohem více,“ zněl Usykův výrok, který vyřkl na tiskové konferenci, která se konala proti jeho novému soupeři Danielovi Duboisovi.

A právě s Duboisem byla Usykovi nařízena povinná obhajoba. Jelikož nedopadl duel s Furym a jelikož je šampionem čtyř federací, nemohl příliš dlouho otálet a přijal nařízení svých šéfů.

Tyson Fury to má o něco snazší, ale ne o tolik. Teď sice dostal povolení k zábavnému zápasu s Francisem Ngannou, s nímž se střetne letos v říjnu na horké saúdské půdě, ale potom bude muset i on obhajovat svůj pás WBC.

Proti komu? To ještě federace určí, ale klidně by to mohl být vítěz zápasu Wilder vs. Joshua/Whyte. Tato věc je prozatím ještě v řešení.