Návrat do Oktagonu? To už nevyjde, Novotný trucuje, řekl Pešta, který zakotvil u konkurence

Když se Viktor Pešta vracel z americké PFL, měl na stole údajně dvě nabídky. Od Oktagonu a od KSW. Volba padla na druhou možnost. 

Návrat do Oktagonu? To už nevyjde, Novotný trucuje, řekl Pešta, který zakotvil u konkurence

Fanoušci by si určitě Viktora přáli vidět opět na domácí půdě, kde kdysi býval šampionem polotěžké váhy, ale bohužel se mu to z toho finančního hlediska vůbec nevyplatilo. Největší domácí organizace příbramskému bojovníkovi předložila takové podmínky, za které se mu nechtělo hnout ani prstem.

„Oktagon mi udělal nabídku, ale řekněme si to na rovinu, po finanční stránce to byla mizérie. Smlouva, kterou mi nabídlo KSW byla lepší nejen finančně, ale hlavně mi nechává jistou volnost a možnost zápasit i jinde. Takže teoreticky bych stále mohl zápasit i v Oktagonu a s tím jsem je i nedávno kontaktoval, ale zdá se, že Ondra trucuje,“ přiznal Pešta v interview pro CNN Prima News, kde zároveň prozradil, že se nyní připravuje na svůj debut v KSW.

„Momentálně jsem na Floridě, kde trénuju v Kill Cliff FC a zůstanu tu i po zbytek přípravy. Do Česka se vrátím zhruba dva týdny před zápasem, abych si přivykl na časový posun a doladil detaily,“ přiblížil.

Přibližně tedy začátkem září se příbramský bijec vrátí na domácí hroudu. Jeho zápas se uskuteční 16. září na turnaji KSW 86, kde mu bude soupeře dělat poměrně známé jméno. Jedná se o Filipa Stawowyho, který v minulosti bojoval s takovým Michalem Martínkem. To je druhý český reprezentant, jenž zamířil do organizace polského MMA velikána.

I když se Peštovi ve starém angažmá nedařilo, pořád se nevzdává a pořád chce útočit na mistrovské příčky. Do KSW vstupuje s nadějí, že obnoví svoji dříve zářivou kariéru a zaútočí na titul. A fanoušky by nepochybně také zajímalo, zdali ta cesta náhodou nepovede přes odvetu s Michalem Martínkem, kterému v roce 2019 ještě pod záštitou Oktagonu podlehl v prvním kole na TKO.