Végh se zastal Kncla: Obrana u pletiva? Perfektivní taktika! A Vémola? Musí si uvědomit, že není nejmladší

Attila Végh rovněž přispěl svým názorem do velice rozebíraného téma Patrik Kincl vs. Karlos Vémola. Překvapivě stál na straně současného šampiona střední váhy Oktagonu.

Végh se zastal Kncla: Obrana u pletiva? Perfektivní taktika! A Vémola? Musí si uvědomit, že není nejmladší

Karlos Vémola to má jen pár chvil do dalšího zápasu, ke kterému svolil, aby se oklepal z porážky, jíž mu uštědřil jeho rival Patrik Kincl. Dodnes mu výsledek tohoto boje nedá spát, jelikož v něm dle vlastních slov vyhrával. „Kdyby mi někdo řekl, že prohrávám, tak změním taktiku, budu riskovat, ale já i můj tým jsme pevně věřili, že to máme v kapse!“ vysvětloval.

Jak se ale při pohledu na výsledek ukázalo, Karlosova taktika vůbec neslavila úspěch. Dva rozhodčí dali všech pět kol Patriku Kinclovi, jeden dal šampionovi čtyři. Verdikt to byl naprosto jednoznačný, což zmátlo mnohé fanoušky a nejvíce samotného Terminátora.

„Dnes hraje největší roli způsobená škoda. Patrik byl sice na pletivu, ale pořád zůstával aktivní. To Karlos, ač si to nechce přiznat, jenom tlačil. Nejednalo se o žádný efektivní wrestling nebo grappling, kterým by svého soupeře dostal do nepříjemné pozice,“ vysvětloval Attila Végh.

„Patrik není žádný vymyšlený šašek, na scéně je dlouho, možná na ní byl i dřív než já, zápasil s velkými kapry. Na Karlíta se dobře pripravil, uvědomil si jeho jednostrannost. Karlos porazil sám sebe, Kincl udělal výbornou práci,“ uveřejnil Attila v rozhovoru s Rytmusem v jeho vlastním podcastu.

„Patrik po prvním kole navíc zjistil, že ho Karlos nedokáže dostat dolů. Byl by hlupák, kdyby měnil taktiku a šel boxovat. Proč, když mu fungovala ta obrana na pletivu. S čím by měl Karlos vyhrát? S tlakem? Patrik mu odolal. Před oběma ovšem klobouk dolů,“ dodal Végh, který neubral zásluhy ani jednomu z borců.

A tak Karlos Vémola nyní míří na pražskou Štvanici, kde se pokusí navrátit na vítěznou vlnu. Za soupeře mu Oktaogn vybral Lucase Alsinu, což je pro tuzemské fanoušky poměrně neznámé jméno. I takové ale dokáže překvapit, když se dobře připraví a když dokáže využít Karlosova současného psychického rozpoložení.