Všichni jsou gangsteři, než mi mají čelit, pak brečí, nebral si servítky elitní šampion

Jon Bones Jones je legenda, která ve světě smíšených bojových umění zanechala svoji nesmazatelnou stopu. A pokud si jejím směrem někdo vyskakuje, znamená to, že to je pouhý blázen, který neví, do čeho se pouští.

Všichni jsou gangsteři, než mi mají čelit, pak brečí, nebral si servítky elitní šampion

Ruku na srdce. Jon Bones Jones ještě nikdy nebyl přemožen. Na svém kontě má sice jednu prohru, ale ta přišla po diskvalifikaci po sérii ilegálních úderů loktem, kdy měl svého soupeře už na lopatkách. Bohužel byl tehdy mladý a nebral tolik ohledy na pravidla. Všechny své protivníky jinak smetl a dobré dvě dekády odmítal v rámci divize polotěžké váhy veškerou konkurenci.

Nyní se americký bojovník rozhodl, že se vydá do těžké váhy, kde se rovněž stal šampionem. A jak už tomu bývá zvykem, zájem o zápas s ním je veliký. Poslední, kdo si vyskakoval, byl například nadějný anglický bijec Tom Aspinall. Ten naposledy zametl s Marcinem Tyburou a myslel si, že může házet očkem hned po Jonesovi. Myslel si to však prý špatně.

„Všichni si hrají na gangstery, než mi mají čelit. Pak je porazím a oni jen brečí,“ odpověděl Jones na svém Twitteru v reakci na Aspinallovo vyjádření. „Kdo ten Tom Aspinall jako je? Není to tak dávno, co lidé vynášeli do nebes Ciryla Ganea. Nejlepší pohyb, největší síla, nejvíce zkušenosti, ale v boji se mnou nic nepředvedl. Když teď budete vynášet do nebes Aspinalla, tak si vážně myslíte, že se něco změní? Já v něm totiž nevidím nic speciálního,“ nebral si servítky.

„Občas mám pocit, že žiju v nějaké iluzi. Všichni mluví o tom, jak mi nakopou zadek, přitom já už dvě dekády dokazuju opak. Stále jsem neporažený, stále jsem nejlepší, a to už mám pomalu šedivé vlasy. Myslím, že je na čase přestat pochybovat a vzdát hold tam, kde právem náleží,“ dožadoval se úcty.

Dana White Jonese označil za nejlepšího MMA bojovníka všech dob a mnoho fanoušků s ním souhlasí. Takhle dlouho vládnout, navíc v UFC, nezvládl jen tak někdo. Není se tedy ale zároveň čemu divit, že každý chce být tím prvním, kdo tuto legendu porazí.